mondo.rs,Beta

"Osumnjičena jer je uključila kamere posle ubistva"

Autor:

Silvana Arsović, sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića, danas je kao osumnjičena saslušana pred Specijalnim tužilaštvom u Prištini.

0
A- A A+
Oliver Ivanović, sahrana Olivera Ivanovića Foto: MONDO/Goran Sivački

 Njen advokat Dobrica Lazić izjavio je za "Insajder" da tužilac tvrdi, pozivajući se na ekspertizu, da je Arsović uključila kamere na prostorijama stranke nakon ubistva Ivanovića.

Ovo je inače bilo treće saslušanje sekretarice Olivera Ivanovića, ubijenog lidera Građanske inicijative SDP, i trajalo je gotovo tri sata.

Kako navodi njen advokat Dobrica Lazić, Arsović je saslušavana istim povodom kao i u novembru prošle godine, kada je privedena.

Saradnica Ivanovića ponovo daje iskaz kao osumnjičena

"Predočili su nam da imaju dokaze protiv nje za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića. Rečeno nam je da je ekspertiza pokazala da je uključila kamere posle ubistva. Ti dokazi nisu međutim dovoljni da bi se neko optužio za tako ozbiljno krivično delo. Potrebni su materijalni dokazi", kaže Lazić za Insajder.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (FOTO)

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. ispred sedišta stranke. Do danas je ostalo nepoznato da li mu je ubica prišao sa leđa ili je bio u automobilu u pokretu. Očekivalo se da snimci kamera za video nadzor otkriju ako ne ubicu, onda bar način na koji je Ivanović ubijen. Kamere na prostorijama stranke, međutim, navodno, nisu radile.

Kako je ranije izjavila Ksenija Božović, saradnica Ivanovića, u tužilaštvu su joj rekli da kamere za nadzor u sedištu stranke nisu snimale od 4. januara do nekoliko minuta nakon ubistva kada su proradile.

Povezano

Sve vesti