Tanjug

Ministar sa saobraćajcima presretao pijane vozače

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je sinoć patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92, koje su bile na redovnim zadacima kontrole saobraćaja i otkrivanja potencijalnih krivičnih dela.

10
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija


Samo tokom prošle noći policija je otkrila 227 saobraćajnih prekršaja. Ubog vožnje pod dejstvom alkohola kažnjeno je 56 vozača, a troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja, saopštio je MUP.

Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.

Stefanović je nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija vršila kontrolu u cilju povećanja bezbednosti građana, obišao zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem.

BOMBA NA PUTU: Zrenjaninac naduvao 3,2 promila!?

Ministar je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.

"Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi", istakao je Stefanović.

Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.

"Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi", objasnio je ministar Stefanović neke od mogućnosti novih radio stanica, koje funkcionišu u okviru posebne mreže Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povezano

Sve vesti