mondo.rs

Objavljen OGLAS za prodaju „Marine Dorćol”

Autor:

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je danas oglas o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji „Marina Dorćol”, najavio je Goran Vesić i dodao da će početna cena biti 3,8 milijardi dinara.

1
A- A A+
panorama beograda, dorćol, beograd, zgrade, soliter, reka, centar, Foto: Mondo/ Goran Sivački

 Zamenik gradonačelnika istakao je da se prijave za učešće se podnose do 12. septembra, dok će se javno nadmetanje održati narednog dana u prostorijama Direkcije, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koje moraju biti u javnom korišćenju.

DOZVOLJENO: Beogradski Pobednik se vraća "u vinkl" FOTO

Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 kvadratnih metara. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda.

Takođe, budući investitor će morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana „Snaga i svetlost“, kako se ne bi ugrozile njene vrednosti.

Obaveza investitora biće i da izgradi sve komunalne instalacije u okviru kompleksa radi povezivanja sa javnom infrastrukturom i da o svom trošku rekonstruiše kran stare centrale i crpnu stanicu.

KOMPLEKS SAMO NA PAPIRU

Moderna marina planirana je za izgradnju 2007. godine, i u prvoj fazi  bilo je predviđeno 150 vezova za svako "sidro", kao i priključci za vodu, struju i telefon. Iza luksuznog doka sa servisom i benzinskom pumpom za brodove i nautičkim klubom izdizalo bi se naselje od pet stambenih zgrada sa šetalištem. Osim poslovne kule od 11.000 kvadrata, za treću fazu planirana je izgradnja luksuznog hotela od pet zvezdica.

Ponovni pokušaj da se "Dorćol Marina" pretvori u ekskluzivan kompleks

Rešenjem gradonačelnika iz 2006. godine, investitoru "Engel marina Dorćol" d.o.o. dodeljeno je u zakup na 99 godina 2,5 hektara građevinskog zemljišta, kako bi ovaj deo priobalja dobio svoju stambeno-poslovni kompleks od 76.000 kvadrata. Ipak, mediji navode da je zastupnik investitora zastao je sa plaćanjem obaveza.

Naselje budućnosti na desnoj obali Dunava


Naime, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda pokrenula je početkom 2010.godine tužbu protiv zakupca "Engel marina Dorćol" za 1,3 milijarde dinara neplaćenih obaveza.

Povezano

Sve vesti