• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naselje budućnosti na desnoj obali Dunava

Počinje gradnja "Marine Dorćol”, ekskluzivnog kompleksa sa pet stambenih kula, jednom poslovnom zgradom, hotelom visoke kategorije i marinom za 150 čamaca.

Izgradnja "Marine Dorćol”, ekskluzivnog stambeno-poslovnog kvarta na desnoj obali Dunava konačno će početi ove godine, a trebalo bi da bude završena do 2012. godine, piše "Politika".

Akt o urbanističkim uslovima na koji se čekalo nekoliko meseci pripremljen je i ovih dana biće potpisan, tvrdi Milan Vuković, gradski sekretar za urbanizam. Razlog odugovlačenja izdavanja ovog dokumenta su posebni konzervatorski uslovi na kojima je obrađivač insistirao.

"Zavod za zaštitu spomenika kulture dao je konzervatorske uslove ali je Sekretarijat za urbanizam u procesu sastavljanja akta zahtevao dodatne uslove i zato se čekalo na izradu ovog papira", objašnjava Vuković.

Investitor je izraelska kompanija "Engel marina Dorćol”, koja je dosad uložila više od 14 miliona evra, a vrednost jednog od najatraktivnijih projekata u Beogradu prelazi 200 miliona evra.

Planirano je da gradnja kompleksa bude raspoređena u četiri faze. U prvoj bi trebalo da bude izgrađena moderna marina za oko 150 čamaca, jahti i brodova, kao i sređeni šetalište i obaloutvrda koje će investitor ustupiti gradu na korišćenje. Obaveza finansijera je i da obnovi stari kran iz 1932. godine i crpnu stanicu kao deo prostora koji su pod zaštitom države. Predviđeno je podizanje pet stambenih kula sa pogledom na Dunav, jedna poslovna zgrada i hotel visoke kategorije. Oko zgrada su zamišljeni parkovi i igrališta za decu, a prostor oko marine rezervisan je za restorane, kafiće i prodavnice. Površina zelenih zona i pešačkih staza je oko 8.000 kvadrata, a kapacitet parkinga biće najmanje 1.200 mesta.

Predstavnik za medije "Engel marine Dorćol” Dušica Gaković kaže da će prodaja stanova početi kada budu imali odobrenje za izgradnju.

"Planiramo da sagradimo 500 stanova, dok ćemo na početku ponuditi oko 100 stanova u prve dve kule. Već imamo više od 400 zainteresovanih kupaca, prodaju će obavljati 'Kolijers internešenel', a cena će biti poznata kada stanovi budu ponuđeni na tržištu", ističe ona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image