Pasoš i dalje nije potreban za Crnu Goru

Ministarstvo turizma Crne Gore saopštilo je danas da dosadašnji režim prelaska granice sa Srbijom, na osnovu važeće putne isprave i lične karte, ostaje na snazi.

3
A- A A+

Ministarstvo se, kako se navodi, oglasilo povodom medijskih špekulacija da Crna Gora od 1. juna neće dozvoliti ulazak građana Srbije na njenu teritoriju bez važećeg pasoša.

"U cilju pravovremenog i preciznog informisanja javnosti i partnera u Srbiji obaveštavamo da nije došlo do promene u dosadašnjem režimu uzajamnog putovanja građana između Crne Gore i Srbije, koji podrazumijeva mogućnost putovanja na osnovu važeće putne isprave ili lične karte", navodi se u saopštenju.

Kada je reč o maloletnim licima Ministarstvo je najavilo da će se obratiti nadležnim organima Srbije da se do kraja godine za njih ne uvodi obaveza posedovanja pasoša kako je bilo predviđeno počev od ove godine.

Isti režim prelaska crnogorske granice važi i za građane Bosne i Hercegovine, dok nadležni organi Republike Hrvatske i Republike Makedonije svojim građanima ne dozvoljavaju izlazak iz zemlje bez važeće putne isprave.

(Tanjug)
Sve vesti