Ko je sve odgovoran za Marovićevu bezbednost

Potpredsednik crnogorske vlade Svetozar Marović izjavio da odgovornost za njegovu fizičku bezbednost snose "i oni" kojima je blizak general u penziji Blagoje Grahovac, doskora savetnik predsednika parlamenta Ranka Krivokapića.

0
A- A A+

Marović je to izjavio nakon što je Grahovac pozvao vlasti da uhapse potpredsednika vlade koga je optužio za umešanost u afere povezane sa organizovanim kriminalom.

Komentarišući navode da je bivša kompanija potpredsednika vlade "Zavala invest" dala pod hipoteku državnu zemlju na rtu Zavala kod Budve za kredit vredan od oko 20 miliona evra, Grahovac je kazao da bi hapšenjem Marovića "država dokazala da funkcionišu institucije", te da bi se tako Maroviću "sačuvao život".

Potpredsendik vlade i vladajuće DPS je "Vijestima" tim povodom kazao da je "dobronamerne misli, slobodnog uma i čiste savesti" i poručio da "nema nikakve probleme sa zakonom".

"Dobro je što sam čuo i ovaj poslednji savet da sada znam da za moju fizičku bezbednost odgovornost snose i oni koji su smatrali ili još ovakve savetodavce smatraju bliskim", poručio je Marović.

Nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je ranije državnog tužioca da utvrdi ko je i zbog čega dao saglasnost da se na državno zemljište stavi hipoteka kako bi jedna privatna kompanija dobila kredit.

MANS je pre dve godine podneo krivičnu prijavu protiv Marovića i tražio od tužilaštva da ispita slučaj nelegalne gradnje na rtu Zavala kod Budve na kome ruska "Miraks grupa" gradi kompleks luksuznih vila.

(Beta)

Povezano

Sve vesti