Proradili sudovi, zamrznut štrajk

Sudska administracija zamrznula štrajk, a sudovi u Beogradu od danas rade normalno. Šteta zbog neuplaćenih taksi 150 miliona dinara.

0
A- A A+

Sindikat pravosuđa Srbije tokom dana će doneti konačnu odluku o štrajku, nakon što prikupi podatke sa terena, a u međuvremenu je zamrznut štrajk u Beogradu i sudovi u glavnom gradu rade normalno, rekla je jutros agenciji Beta sekretarka Sindikata Slađanka Milošević.

U pravosudnim organima tokom jutra se održavaju sastanci i uskoro će biti jasnija situacija o daljoj sudbini štrajka, rekla je Miloševićeva.

U međuvremenu, dodala je, zamrznut je štrajk u Beogradu, kako građani ne bi trpeli posledice.

Upitana o tome kolike su posledice dvonedeljnog štrajka po građane i po pravosuđe, Miloševićeva je navela da se to analizira, ali da je iznenađena brzom procenom Ministarstva pravde da je šteta od neuplaćenih sudskih taksi 150 miliona dinara.

Mi ne možemo da dobijemo podatke o prihodima od sudskih taksi, ali ako je za dve sedmice šteta 150 miliona dinara, onda je to znatno više nego što Ministarstvo priznaje kada raspravljamo o povećanju plata, navela je predstavnica Sindikata.

Ona je takođe ukazala da navodi Ministarstva pravde o potpisivanju sporazuma o prekidu štrajka sa drugim sindikatom, koji nije štrajkovao, dovoljno govori o mogućnostima za socijalni dijalog.

Sindikati traže da osnovica za plate za zaposlene u pravosuđu bude 28.000 dinara, dok Ministarstvo nudi povećanje stimulacije do januara i rast plata od 35 do 45 odsto od januara, pri čemu bi nameštenici imali platu od oko 26.000, a referenti oko 27.000 dinara.

(Beta)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.