• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mleko čeka novac iz rebalansa

Ministarstvo poljoprivrede očekuje iz rebalansa budžeta oko milijardu i 270 miliona dinara, što bi znatno pomoglo u dugoročnom normalizovanju stanja na domaćem tržištu mleka.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović je na Odboru Skupštine Srbije za poljoprivredu kazao da ne zna da li će Ministarstvo dobiti traženi iznos, ali da očekuje da će dodatnim novcem biti izjednačena preduzeća i poljoprivrednici prilikom dobijanja premija za mleko.

Milovanović je na sednici Odbora na kojoj je razmatrana situacija u mlečnom stočarstvu i tržištu mleka Srbije kazao da će od dodatnog novca iz rebalansa budžeta povećati iznos subvencija po umatičenom grlu stoke sa sadašnjih 12.500 dinara, ali nije precizirao na koliko.

Kako je naveo, 200 miliona dinara trebalo bi da se iskoristi za podsticaj proširivanja osnovnog stada, što bi značilo da će za visokoproduktivna grla država refundirati 50 do 60 odsto uloženog novca za kupovinu stoke.

Milovanović nije mogao da govori o poljoprivrednom budžetu za 2011. godinu navodeći da je "suviše rano", ali je naveo da će imati iste polazne osnove kao i budžet za 2010. godinu za mlečno govedarsvtvo.

Precizirao je da će se uvesti ograničenja za maksimalnu količinu mleka za koju će proizvođač moći da dobije premiju, a to će iznositi tri miliona litara mleka po kvartalu.

Milovanović je kazao da će se spustiti prag za minimalne količine mleka za koji će se davati subvencije, ali nije precizirao na koliko.

On je naglasio da je u ovom trenutku veoma nezahvalno davati tačne projekcije budžeta za sledeću godinu i obavezati se na nešto, s obzirom da se još uvek radi na rebalansu budžeta za ovu godinu.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image