Bakice umalo nisu stradale zbog Kuste

Održana velika beogradska promocija povodom objavljivanja trećeg izdanja autobiografske knjige Emira Kusturice "Smrt je neprovjerena glasina".

0
A- A A+

Autobiografska knjiga slavnog filmskog reditelja Emira Kusturice pojavila se u prodaji 25. oktobra i za nešto više od 40 dana prodato je 52.000 primeraka.

Kako je za kratko vreme postala neverovatno čitana, štampano je i treće izdanje od novih 40.000 primeraka, koji su distribuirani širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Baš kao i sama knjiga, i njena nova promocija naišla je na interesovanje građanstva. Posebno jer je autor potpisivao knjige.

A njih je i na samoj promociji u sredu uveče u Domu sindikata prodato blizu 500.

Međutim, Kusturica je potpisao mnogo više knjiga i nije mu bilo teško da svakoga pita za ime.

Iako je poznati reditelj bio vrlo strpljiv, bez obzira na priličnu gužvu u holu Doma sindikata, njegovi poštovaoci su se prilično komešali.

Većina njih je uredno stala u kolonu, a grupica gospođa od preko 60 godina bila je uporna i želela je da odmah stane do Kusturice i preko reda dođe do autograma na knjigu.

Da poštuju red jedva su ih ubedile hostese, preteći im da će zvati obezbeđenje.

Pogledajte kako je bilo na promociji trećeg izdanja knjige "Smrt je neprovjerena glasina", na kojoj su odlomke čitali Ljiljana Blagojević i Nele Karajlić, a govorili akademici Dušan Kovačević i Matija Bećković.(tekst i video: Aleksandra Petrovski)

Povezano

Sve vesti