Branila se pred sudom pet i po sati

Optužena za zloupotrebe sa invalidskim penzijama danas pred sudom u Smederevu pet i po sati davala iskaz.

0
A- A A+

Prvookrivljena za zloupotrebe sa invalidskim penzijama Gorica Petković, koja je bila u bekstvu do
5. decembra, saslušavana je danas na suđenju pred Višim sudom u Smederevu pet i po sati.

Za Petkovićevom je 2005. bila raspisana poternica, a 5. decembra samoinicijativno se javila sudu, nakon čega je pritvorena.

Gorica Petković iz Smedereva, koja je tada bila zaposlena u filijali republičkog Penzijsko-invalidskog osiguranja Smederevo, tereti se za 24 krivična dela - 11 primanja mita pomaganjem, tri falsifikovanja
službene isprave, dva dela davanja mita i osam zloupotreba službenog položaja.

Predsedavajući sudskim većem u smederevskom Višem sudu Dragoslav Milanovich danas je ispitao prvookrivljenu po deset optužbi a Petkovićeva je odbacila krivicu za sve tačke optužnice.

Okruzzno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv 32 osobe, od toga 19 lekara iz Smedereva, Majdanpeka, Bora, Beograda i Zemuna koji su, kriminalnim radnjama, omogućili većem broju osoba da ostvare invalidsku penziju iako na to nisu stekli zakonsko pravo.

Petkovićeva je bila sedam meseci u pritvoru tokom 2005. godine, a suđenje je počelo u junu 2007. godine u njenom odsustvu. Ona je posle izlaska iz pritvora otišla u Crnu Goru na lečenje, a Viši sud
u Smederevu ocenio je da je u bekstvu i za njom raspisao poternicu.

Petkovicheva je danas rekla da ostaje pri svojoj ranijoj odbrani pred istražnim sudijom da je nevina, ali ne i izjavama koje je dala u policiji. tvrdeći da je bila pod psihičkim pritiskom.

Protiv Gorice Petković optužnica je proširivana 17 puta.

(Beta)

Povezano

Sve vesti