Nikolić: Izbori na silu

Bojim se da će vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biti naredne godine, i to na silu jer bedu, nemaštinu i raznorazne poreze narod više ne može da izdrži, izjavio je predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić u intervjuu za Danas.

0
A- A A+

Upitan šta misli kad kaže "biće vanrednih izbora na silu", Nikolić je rekao da "misli na ogromne socijalne nemire koji će potresati Srbiju naredne godine".

"Da sam lider nekadašnjeg DOS, dok su bili opozicija, sakupio bih sto hiljada ljudi i doveo ih u Beograd. Ali, ja drugačije, odgovornije shvatam državu. Najviše bih voleo da se dogovorimo oko izbora, da izbegnemo to što će biti. Nažalost, više nemam nikakvu komunikaciju s predsednikom Tadićem", rekao je Nikolić.

On je rekao da će veliki miting Srpske napredne stranke biti održan ispred Doma Narodne skupštine, najverovatnije između 22. i 27. januara.

Prema njegovim rečima "zahtevi su poslati Vladi Srbije, ali odgovore nismo dobili".

Nikolić je podsetio da SNS traži stopiranje prodaje Telekoma, medijsku ravnopravnost sa članicama vladajuće koalicije.

"Tema o kojoj želimo da razgovaramo s predstavnicima vlasti je i Kosovo i Metohija. Vlast odbija da razgovara sa opozicijom o Kosovu, čak odbija o tome da razgovora i s nekim delovima vlasti, preuzimajući tako za sebe zasluge, ali ne i krivicu", rekao je Nikolić.

(FoNet)

Povezano

Sve vesti