Amerikanci vode rat oko parking mesta

Ovih dana na ulicama Bostona mogu se videti roze stolice za plažu, saksije sa cvećem i stolovi koje stanovici ovog grada koriste kao rekvizite "u ratu" oko parking mesta rasčišćenih nakon snežnih padavina.

0
A- A A+

Kada parking mesta očiste od snega, Bostonci ih zauzmu raznoraznim predmetima. Ovakvo "rezervisanje" parking mesta postalo je uobičajena praksa i u drugim američkim gradovima poput Čikaga, Filadelfije i Pitsburga.

Krađa tuđeg mesta dovodi do svađa, uvreda, a 2005. godine jedan čovek je završio u zatvoru kada je razbio prozor na autu tokom rasprave oko sveže očišćenog parking mesta.

Kako prenosi "Njujork Tajms" (New York Times), nezvanična pravila kažu da, ako se parkirate na rezervisanom mestu, nemate prava da se žalite ukoliko se nešto dogodi vašem autu, dok je odmazda dozvoljena sve dok vas ne uhvate.Jedna stanovnica Bostona kaže da je jednom na parking mestu čak videla postavljen sto za dvoje sa sve flašom vina. Drugi pak tvrde da su videli WC šolju, starinski TV, tronožac, osveživač vazduha i korpu za veš punu složene odeće.

Ali bez premca je, kažu, bista Elvisa Prislija, koju je prošle godine neko stavio na tek očišćeno parking mesto.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti