Spremni za venčanje veka?

Cela planeta čekala je ovaj dan, i on je konačno stigao. Danas je venčanje princa Viljama i Kejt Midlton.

0
A- A A+

Pripreme za kraljevsko venčanje veka trajale su mesecima da bi sve bilo kako treba na današnjoj ceremoniji. Evo kako će ona izgledati iz minuta u minut.

S početkom u 8,15 sati prema lokalnom vremenu, odnosno u 9,15 sati po našem, prvi gosti bi trebalo da počnu da pristižu u crkvu Svetog Petra u Vestminsterskoj opatiji.

Očekuje se da će dolasci trajati oko sat i po, a gosti će ulaziti kroz Velika severna vrata katedrale. Gostima nije dozvoljeno unošenje fotoaparata i mobilnih telefona.

Kako bi stigli na vreme do crkve, mladoženja princ Viljam i njegov kum princ Hari, napustiće kraljevsku kuću Klarens Haus u 11,10 časova, a očekuje se da vožnja do crkve neće trajati duže od pet minuta.

Članovi kraljevskih porodica iz drugih zemalja, pa i naši Karađorđevići, pred crkvu bi trebalo da stignu u 11,20.

U isto vreme, majka i brat neveste Kerol i Džejms Midlton kreću iz Goring Hotela, gde je porodica mlade provela noć pred venčanje.

DOLAZAK KEJT MIDLTON U HOTEL VEČE PRED UDAJUPrema planu oni će do crkve stići za sedam minuta.

U 11,40 u Vesminstersku katedralu trebalo bi da počnu da pristižu članovi britanske kraljevske porodice - ujak mladoženje princ Albert i njegove kćeri Beatrisa i Eugenija, mladoženjina tetka princeza Ana sa suprugom, tetka i ujak mladoženje erl i kontesa od Veseksa. Princ Čarls sa suprugom Kamilom u crkvu će stići u 11,42.

Kraljica Elizabeta i princ Filip poslednji će ući u katedralu u 11,45.

Kejtine deveruše i Viljamovi prijatelji iz Goring Hotela kreću u 11,48, a pred crkvu će stići pet minuta pre pročetka ceremonije.

Mlada Kejt Midlton uz pratnju svog oca iz hotela Goring prema crkvi krenuće "rols rojsom" u 11,51. Kada stigne pred crkvu, konačno ćemo videti i njenu venčanicu.

Svečani početak ceremonije predviđen je za podne i trebalo bi da traje nešto malo više od 60 minuta.

Zvona Vestminsterske opatije odjekivaće Londonom dok će princ Viljam i njegova princeza Kejt izlaziti iz crkve.U 13,15 mladenci će krenuti iz crkve prema Bakingemskoj palati. Njihovu kočiju pratiće kraljičina kočija i počasna garda kraljevske konjice. Dva će konja u povorci nositi imena mladenaca. Procesija će proći kraj najpoznatijih londonskih znamenitosti.

Kraljevska će povorka pred Bakigemsku palatu doći u 13,30 kada će se održati i službeno fotografisanje, ali samo u prisutvu mladog bračnog para, njihovih porodica i prijatelja. Te fotografije će ugledati svetlost dana tek sutra ujutro.

U 14,25 princ i njegova princeza pojaviće se na balkonu Bakigemske palate u pratnji kraljice i porodica. S okupljenima će se pozdravljati 10 minuta. Svečani prelet Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva predviđen je za 14,30.

Zatim će početi svečani prijem koji organizuje kraljica, a potom će mladenci otići do palate Sant Džejms na kraći odmor.

U 20,00 časova počinje svadbena zabava koja će biti mnogo opuštenija od predpodnevne ceremonije. Kako je rečeno neće biti objavljivanja fotografija sa ove žurke. Govore će održati kum - princ Hari kao i brojni drugi gosti.

U objavljenom protokolu kraljevska porodica navodi da će "zabava trajati dok traje", a drugi dan mladenaca u bračnom životu za sada nije isplaniran.

MONDO će pratiti celodnevnu ceremoniju u Londonu, a da li ćete i vi glasajte OVDE.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti