"Cesna" prinudno sletela, piloti povređeni

Pilot i kopilot aviona "cesna" koji je danas zbog kvara prinudno sleteo u selo Zlakusa kod Užica lakše su povređeni i posle lekarskih pregleda pušteni su iz užičke bolnice, rečeno je u bolnici.

0
A- A A+

Kod Ištvana Višija (56) konstatovana je opšta ugruvanost, a kod Ivana Nikolića (34), koji je odbio hospitalizaciju, istegnuće u vratnom delu kičme, rekla je za agenciju Beta portparolka zdravstve ustanove.

Viši i Nikolić koji su danas poleteli iz Smederevske Palanke učestvovali su u projektu vakcinacije lisica protiv besnila bacanjem mamaca iz vazduha.

Njihov avion spustio se prinudno oko 14.30 u blizini magistralnog puta Užice-Požega, u zlakuškom polju.

Savetnica za odnose sa medijima u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije Katarina Andrić-Milosavljević kazala je agenciji Beta da se letelica okrenula za 180 stepeni i sletela bočno na zemlju.

Uzrok prinudnog sletanja još nije poznat, a ekipa stručnjaka za istraživanje i analizu uzroka udesa na mestu događaja utvrđuje činjenice, kazala je ona.

Cesna koja je prinudno sletela na područje Užica vlasništvo je privatne kompanije STF avijacija, kazala je Andrić-Milosavljević.

(Beta)

Povezano

Sve vesti