• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci treća sreća za BIP u Skadarskoj?

Kompanija "Elgin" kupila je kompleks nekadašnje Bajlonijeve pivnice između Skadarske i Cetinjske od britanskog investicionog fonda "Ikvest Balkan Propertis PLC".

"Politika" piše da će ova kompanija da uloži 180 miliona evra na obnovu kompleksa u čuvenoj beogradskoj boemskoj četvrti.

Kompanija "Elgin" je treći po redu gazda BIP-ovog tržnog centra.

Vladan Živulović, direktor firme "Star imobilijare" koja je nastala da bi gazdovala nekretninama BIP "Skadarlija" kaže da su novi investitori angažovali profesora Arhitektonskog fakulteta Miodraga Mirkovića da iscrta novo idejno rešenje budućeg poslovno-komercijalnog centra.

"Na prostoru u srcu grada planiramo izgradnju hotela sa pet zvezdica, restorana, biznis apartmana, garaže na četiri nivoa ispod zemlje, konferencijske sale i supermarketa, brojne trgove koji bi povezali Skadarsku i Cetinjsku ulicu. Dobili smo uslove Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture jer se kompleks nalazi u zaštićenoj prostornoj kulturno-istorijskoj celini Skadarlija. Podneli smo zahtev za lokacijsku dozvolu", objašnjava Živulović.

U Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove kažu rekli su "Politici" da je kompanija "Star imobilijare" podnela zahtev za lokacijsku dozvolu 12. jula i on je u proceduri.

Za odobravanje tog zahteva prepreka neće biti neraščišćeni imovinski odnosi koji su godinama kočili obnovu kompleksa na 1,5 hektara, pošto vlasništvo više nije sporno, tvrdi Živulović.

On očekuje da će Skadarlija da promeni lice i sadržaje do 2014. godine i da je želja novih vlasnika da se budući izgled što verodostojnije uklopi u boemsku četvrt.

"Kada dobijemo lokacijsku dozvolu, tražićemo potencijalne finansijere, banke ili fondove koji će da podrže ovaj projekat. Predstoje ogromna ulaganja i važno je da već sada ima zainteresovanih kupaca i to velikih svetskih firmi što nam uliva optimizam", ističe Živulović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image