Pucano na zgradu opštine Kosovska Mitrovica

Nepoznate osobe pogodile su sa nekoliko hitaca zgradu Skupštine opštine Kosovska Mitrovica i tom prilikom pričinjena je materijalna šteta na zgradi.

0
A- A A+

Kako je u Kosovskoj policiji rečeno Tanjugu, incident je prijavljen danas a sumnja se da su nepoznati napadači tokom vikenda pucali u pravcu zgrade SO Kosovska Mitrovica.

Kosovska policija je istragom utvrdila da su oštećeni prozori na jednoj od opštinskih kancelarija koje se nalaze na trećem spratu a na svu sreću nije bilo povređenih.

Dva zrna koja su pronađena u plafonu jedne od opstinskih kancelarija prošla su prethodno kroz prozor zgrade koja se nalazi kod naselja “Tri solitera” u severnom delu Kosovske Mitrovice.Javni tužilac je ovaj slučaj kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti, rečeno je u policiji.

Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković je ovaj incident ocenio kao "jos jedno u nizu krivičnih dela preko kojih tzv. vlada u Prištini pokušava da unese nemir i izazove incident na severu Kosova i Metohije”.

“Mi smo više puta isticali, to smo i ponovili danas na sastanku sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, da se Prištini žuri i ne odgovara joj ovo mirno stanje", rekao je Nedeljković i dodao da Prištini "treba ekscesno stanje da bi mogli da preduzmu neke dalje akcije”.

Nedeljković je apelovao na građane da ostanu mirni, da ne nasedaju na provokacije jer, kako je rekao, "samo na miran način uspećemo da realizujemo svoje ciljeve a to je opstanak na ovom prostoru u sastavu Republike Srbije".

(Tanjug)
Tagovi:
Sve vesti