Stiže lepši i brži "tata nano"

Proizvođač najjeftinijeg putničkog automobila na svetu "tata nano", indijska privatna grupa "Tata" koja je taj model lansiran 2009. godine, najavila je da će unaprediti taj model.

0
A- A A+

Kompanija "Tata motori", koja pored modela "nano", poseduje i luksuzne britanske robne marke kao što su "jaguar" i "land rover", saopštila je da će jeftini gradski automobil biti dostupan u više boja i sa boljom unutrašnjom opremom, kao i većom energetskom efikasnošću i snažnijim motorom.

Motor modela "nano" će biti pojačan za tri konjske snage na 38, vozilo će biti manje bučno, a vozači bezbedniji.
Izmene na malom vozilu "nano" rađene su na osnovu primedbi vlasnika koji su izneli niz sugestija kako bi se popravile karakteristike vozila, kazao je P.M. Talang, direktor proizvodnje "Tata motora."

Odluka o unapređenju vozila doneta je da bi se povećala prodaja, nakon što je izneto više kritika na račun modela "nano".

"Tata" očekuje da će posle poboljšanja karakteristika prodavati 25.000 "nanoa" mesečno, što bi bio veliki napredak u odnosu na sadašnje isporuke.

"Nano" u osnovnoj verziji bez erkondišna košta oko 140.000 rupija (2.770 dolara), a premijum model, sa vazdušnim hlađenjem, centralnom bravom i električnim podizačima prednjih stakala, prodaje se za 196.959 rupija.

U oktobru je prodaja "nanoa" porasla 26 odsto, na oko 3.900 komada, u odnosu na isti mesec minule godine, a najmanja prodaja od svega 509 vozila zabeležena je novembra 2010, uprkos očekivanjima da će isporuke biti mnogo veće zbog niske cene.

Analitičari kažu da se prodaja modela "nano" može oceniti kao "razočaravajuća" i da je to rezultat zabrinutosti kupaca zbog bezbednosti vozila nakon većeg broja izbijanja vatre na motoru, grešaka u montaži, kao i sve oštrije konkurencije u segmentu manjih vozila na indijskom tržištu u usponu.

(Tanjug)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti