Užice: I navijači pomažu u čišćenju snega

Zbog snežnih nepogoda koje su zadesile u Užice, navijači FK "Sloboda Point" organizovali su se i pomažu u raščišćavanju snega u gradu.

0
A- A A+

Pored nadležnis službi, vojske, gražana volontera, pa čak i zatvorenika, koji su zajedno u proteklih nekoliko dana uhvatili lopate u ruke ne bi li omogućili koliko toliko normalan život u snežnim uslovima u gradovima Srbije, u Užicu je u pomoć pritekla i jedna od poprilično prokaženih kategorija - navijači.

Naime navijači FK "Sloboda Point" organizovali su se i pomažu u raščišćavanju snega u gradu i uputili su javni poziv svim Užičanima, koji nisu u stanju da sami uklone sneg ispred svojih domova - starcima, invalidima, samohranim majkama - da se jave na dežurni telefon 062-882-45-16 i volonteri i članovi navijača "Borci za Slobodu" u najkraćem roku će im priteći u pomoć.

U protekla dva dana navijači su bili uključeni u čišćenje snega u šest domaćinstava, a očistili su sneg i na prostoru oko Opšte bolnice Užice, Doma za stare na Zabučju i škole za slušno oštećenu decu, rekao je Tanjugu član navijača Petar Blagojević."Ima nas oko 50 volontera i podeljeni smo u više ekipa. U protekla dva dana primili smo veliki broj poziva od ugroženih Užičana i trudićemo se da svima ukažemo pomoć. U ovu akciju krenuli smo s ciljem da podsetimo na zaboravljenu solidarnost i da budemo društveno korisni u svojoj lokalnoj zajednici", istakao je Blagojević.

On je rekao da je poziv da im se pridruže upućen i svim Užičanima koji smatraju da je solidarnost jedna od vrednosti koja još postoji i koji žele da pomognu drugima u borbi sa snegom.

(Tanjug/MONDO)

Povezano

Sve vesti