Kegelove vežbe za bolji seks

Kada je ginekolog Arnold Kegel izmislio vežbe koje pomažu ženama koje pate od nekontrolisanog mokrenja, nije ni slutio da je mnogim damama pospešio i seksualni život.

11
A- A A+

Mišići koji se nalaze na otvoru mokraćnog kanala, vagine i analnog otvora mogu vremenom toliko da oslabe da pojedine žene počnu da pate od inkontinencije bešike. U tom slučaju mogu da pomognu vežbe koje je 1940. godine izmislio ginekolog i akušer Arnold Kegel.

Međutim, ispostavilo se da njegove vežbe ženama pomažu i prilikom seksa - pomenuti mišići su veoma bitni za dostizanje vrhunca.

Mišići mokraćnog kanala, vagine i analnog otvora mogu oslabiti zbog viška kilograma ili nakon porođaja, ali se mogu delimično učvrstiti vežbama koje se izvode jednostavno.

Kako biste otkrili o kojim mišićima je reč, pokušajte tokom mokrenja da zaustavite tok urina. Mišići koje ste tom prilikom upotrebili su oni mišići koje ćete aktivirati prilikom Kegelovih vežbi.Urolozi upozoravaju da tok urina ne zaustavljate često kako biste vežbali Kegela - na taj način rizikujete da izazovete odliv i infekciju.

Ako vam nije jasno o kojim mišićima je reč pitajte svog ginekologa.

Mišiće je najbolje stezati i opuštati nakon što potpuno ispraznite bešiku. U početku to radite ležeći, a kasnije u bilo kom položaju, sedeći ili stojeći.

Broj ponavljanja postepeno povećavajte, a preporučuje se pet puta na dan po deset minuta.

Obratite pažnju na to da prilikom vežbanja ne aktivirate mišiće nogu, stomaka ili zadnjice - time umanjujete efekat.

(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti