MONDO TV: Ovde spavaju izgubljene stvari

U maloj kancelariji u Makedonskoj ulici smešten je jedini preostali biro za nađene stvari u Srbiji. Tamo samo radi Milanka, a svraćaju najčešće penzioneri ponajviše željni razgovora.

0
A- A A+

Biro za nađene stvari u Beogradu nastao je još za vladavine kneza Miloša, imao je malu pauzu tokom Drugog svetskog rata, a zatim, 1947. godine počeo ponovo da radi i tako je bez prekida do dana današnjeg.

Traganje za izgubljenim stvarima se u velikoj meri preselilo na Internet, a u jedinom srpskom birou za nađene stvari trenutno smeštenom u Makedonskoj 42 u Beogradu se danas sve stvari mogu smestiti u jedan orman.

Među zaboravljenim stvarima ima najviše dokumenata, novčanika, ključeva… nađenih u gradskom prevozu, na pijacama, aerodromu, stanicama, u poštama, bankama… Dospevaju tu uglavnom posredstvom SUP-a ili pošte, a tek po neki građani su raspoloženi da ukoliko pronađu nečije stvari iste donesu u Biro.

"Sećam se da su mladić i devojka doneli novčanik momka koji je godište mog sina. Videla sam da su mu tu sva dokumenta i vozačka dozvola, obavestila sam njegovu majku da su mu kod nas stvari i kada je došao bio je vrlo neprijatan. Umesto da bude zahvalan što smo mu pomogli da pronađe dokumenta počeo je da me ispituje gde su nađene stvari, kako je izgledala osoba koja ih je donela i slično. To nije usamljen slučaj, ali ja zaista nemam pravo da legitimišem građane koji dobrovoljno donesu nečije izgubljene stvari", priča nam Milanka Milovanović, jedina zaposlena u Birou za nađene stvari opštine Stari grad.Ukoliko kojim slučajem izgubite stvari ili dokumenta pre nego što krenete da pribavljate nova raspitajte se u Birou da li vaše dragocenosti nisu završile upravo ovde.

(MONDO)
Tagovi:
Sve vesti