Vređao, a "nije znao" ko je Tadićeva žena

Napadač na Tatjanu Tadić, bivšu prvu damu Srbije, u policiji izjavio da je "nije prepoznao i da je samo hteo da prođe ulicom".

0
A- A A+

Tatjana Tadić, supruga lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, napadnuta je sinoć u 18.45 časova u centru Beograda.

Napadač J. B. (32), koji je posle napada na Tadićevu ušao u verbalni konflikt sa pripadnicima Vojske Srbije koji su skočili u zaštitu doskorašnje prve dame Srbije, odmah je uhapšen.

Prema saznanjima "Pressa", do incidenta je došlo u neposrednoj blizini terazijskoj podzemnog prolaza, kod Igumanove palate. Napadač je šetao mirno ulicom i išao u susret Tatjani Tadić. Sve je delovalo normalno dok joj se nije približio.

"J. B. je najpre stigao do pripadnika specijalne vojne jedinice "Kobre", koja je zadužena za obezbeđenje porodice Tadić. Posle fizičkog i verbalnog kontakta sa radnikom obezbeđenja, napadač je pokušao i da se očeše ramenom o Tatjanu Tadić", navodi "Pressov" izvor u policiji.

"Vojni specijalci munjevito su reagovali, isprečili se između doskorašnje prve dame Srbije i napadača, koji je kao pomahnitao počeo da ih vređa.

Pripadnici "Kobri" su J. B. zadržale dok incident nije prijavljen policijskoj stanici Stari grad. Ubrzo su došli policajci iz stanice u Ulici Majke Jevrosime i uhapsili napadača", navode u policiji.

Kako "Press" saznaje, J. B. je u policiji rekao da nije hteo nikoga da napadne, da je samo hteo da prođe ulicom i da uopšte nije prepoznao ko je žena na koju je naišao.

Protiv napadača je podneta krivična prijava u redovnom postupku i on je posle saslušanja u 21.20 časova pušten na slobodu. Kod sebe nije imao oružje, a utvrđeno je da nema kriminalni dosije.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti