• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigle naknade za nezaposlene

NZS su iz Trezora danas prebačena sredstva za isplatu redovnih novčanih naknada za nezaposlene a nadaju se i novcu za aktivne mere zapošljavanja.

Tanjugu je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) rečeno da su iz Trezora prebačena sredstva za isplatu novčanih naknada za nezaposlene na osnovu osiguranja u slučaju nezaposlenosti, u iznosu od oko 317 miliona dinara.

Tim sredstvima i sredstvima NSZ iz doprinosa ukupno će biti isplaćeno 1,74 milijarde dinara za novčane naknade - redovna novčana naknada i privremena naknada raseljenim licima sa područja Kosova i Metohije.

Korisnici će naknadu moći da podignu sutra na šalterima svih pošta u Srbiji.

NSZ je demantovala da je potrošila više sredstava od planiranog za prvu polovinu godine, podsetivši da je republičkim budžetom NSZ za aktivne mere zapošljavanja u ovoj godini odobreno 3,4 milijarde dinara.

Vlada Srbije je 26. januara donela Zaključak kojim je usvojila Program rasporeda i korišćenja sredstava dotacija organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja iz budžeta Republike Srbije za 2012. godinu.

Na osnovu tog programa ustanovljen je plan dinamike korišćenja sredstava iz budžeta za NSZ, rečeno je Tanjugu u toj službi.

"Po toj dinamici u prvih šest meseci NSZ može da povuče do 2,7 milijardi dinara, a isplaćeno nam je 1,5 milijardi dinara, i potražujemo još 314 miliona".

"U ovom trenutku naša potražnja na osnovu dospelih obaveza su manja od sredstava koje možemo da povučemo u prvoj polovini", navode u NSZ.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je ranije da će u narednom periodu kasniti isplata sredstava korisnicima "aktivnih mera zapošljavanja", jer Trezor nije preneo sredstva iz budžeta na NSZ.

"Prema informacijama koje smo dobili iz Trezora, trenutno nema sredstava u budžetu da bi se izvršili prenosi Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Poslednji prenos sredstava iz budžeta bio je 4. juna 2012. godine", saopštila je NSZ.

Kako su tada objasnili u Upravi trezora, NSZ za aktivne mere zapošljavanja ima budžet od 3,4 milijarde dinara, a do sada su potrošili 1,8 milijardu, što je više od polovine sume koja je predviđena na godišnjem nivou.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image