Beograd zapošljava još lekara i sestara

Na sajtu Grada Beograda je objavljena konačna rang lista za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Beograd. Od sledeće sedmice prvi kandidati počinju sa radom.

0
A- A A+

Direktori zdravstvenih ustanova za koje se predlaže prijem kandidata biće zvanično obavešteni narednih dana o onima koji su izabrani za njihove institucije, a očekuje se da će već od sledeće sedmice, tačnije od ponedeljka, 16. jula, prvi kandidati početi sa radom.

U Sekretarijatu za zdravstvo kažu da je inicijativa grada Beograda za zaposlenje lekara i medicinskih sestara u gradskim zdravstvenim ustanovama naišla na veliko interesovanje i da je od objavljivanja javnog oglasa 19. aprila konkurisalo ukupno 738 lekara i 374 medicinske sestre, piše na sajtu gradske uprave.

Iz tog sekretarijata poručuju da će od projekta zapošljavanja korist imati kako zdravstveni radnici, budući da će doprineti njihovom rasterećenju, tako i pacijenti, koji će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu.

Konkurs je završen 11. maja, a preliminarna rang lista je objavljena 28. juna.

U toku je i rok za prijavljivanje fizioterapeutskih tehničara oštećenog vida po konkursu koji je grad Beograd objavio 4. jula.

Konkursom je predviđen prijem osam tehničara u sedam zdravstvenih ustanova, čime grad doprinosi upošljavanju osoba sa invaliditetom.

(Tanjug)
Sve vesti