• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na stotoj "Kosi"

U Ateljeu 212 u utorak uveče izvedena je stota predstava "Kosa" u režiji Kokana Mladenovića, a jubilej je zasenio događaj koji se odigrao po završetku predstave. Upravnik onemogućio izvođenje predstave koja se održavala na maloj sceni pozorišta. Glumci i publika u šoku.

Naime, nakon jubilarne predstave u foajeu pozorišta je organizovan koktel kome su prisustvovale brojne zvanice, uključujuči i reditelja i aktuelnog upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića, za čiju su smenu zalaže većina glumačkog ansambla ovog pozorišta (njih 25 od 33). Koktel koji se održavao u foajeu otpočeo je u vreme dok se na sceni Petar Kralj (maloj sceni Ateljea 212) i dalje održavala predstava "Čekaonica", a buka i glasna muzika koji su dopirali sa proslave ometali su glumce da igraju, ali i onemogućavali publici da prati predstavu.

Glumci iz predstave "Čekaonica", Bojan Žirović, Branka Šelić, Nebojša Ilić i drugi, kao i kolege iz predstave "Kosa" , koji su se večeras nalazili u Ateljeu 212 šokirani su, zgroženi i revoltirani ovakvim ponašanjem upravnika i njegovim nepoštovanjem Kuće, glumaca i predstave koja je osvojila brojne nagrade i Ateljeu donela veliku afirmaciju", ispričala je za MONDO glumica Gorica Popović.

"Na molbe inspicijenta da se muzika na proslavi utiša, kako bi se predstava na maloj sceni nastavila, upravnik i njegovi gosti su se oglušili i nastavili da prave buku", opisala je Gorica Popović, koja je, kao predstavnik glumaca u Upravnom odboru, reagovala na ovu, u pozorištu vrlo nesvakidašnju, a i neprimerenu situaciju.

"Nakon što se oglušio o molbu inspicijena da omogući glumcima da igraju predstavu i publici, koja je kasnije vrlo nezadovoljna i šokirana izašla iz sale, da prati istu, popela sam se na koktel, uzela mikrofon, i jedino što sam mogla da kažem je bilo 'sram te bilo upravniče', na šta je gospodin Mladenović reagovao odmahivanjem ruke i rečenicom 'teraj dalje', koju je uputio muzici ne obazirući se ni na mene, a ni na to što svojim ponašanjem sprečava održavanje predstave ", ispričala nam je Gorica Popović.

Ona je dodala i to da je ovo samo još jedan u nizu primera koliko aktuelni upravnik ne poštuje ustanovu na čijem je čelu, kao ni njene zaposlene, koliko ne poštuje publiku bez koje pozorište ne bi ni postojalo, i da još jednom svoje lične interese stavlja ipred interesa Kuće, od kojih su neki elementarni, kao što je održavanje predstave za koju je publika platila karte.

"Ovo je pre svega pozorište, i ma šta da se u njemu dešava ne sme se dozvoliti da održavanje predstave bude uslovljeno ili ugroženo nečijim ponašanjem ili ličnim interesima", dodala je glumica.

Glumci koji igraju u predstavi naglasili su da je publika iz sale izašla vidno revoltirana jer joj nije bilo omogućeno da odgleda predstavu, a da su oni poniženi ovakvim ponašanjem prvog čoveka Kuće.

(MONDO)

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pravi

Ni ja ne mogu da spavam od brige za glumce. Mnogo me to sve tisti. Sta je sa pravim radnicima ciji glas ne moze tako da se cuje, a koji imaju vece probleme. Princeza na zrnu graska digla dzevu..

natazmaj

artformanizam!!!

Mr Dilan

Nema produktivnosti! Ali ljudi ne donosite zakljucke prebrzo.

SERIJE