SAD neutralne po pitanju formiranja Vlade

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su SAD neutralne po pitanju formiranja vlade Srbije

0
A- A A+

SAD neće da utiču na to kako treba da izgleda skupštinska većina i kako treba da se pravi vlada Srbije.

Vučić, koji se juče vratio iz radne posete SAD, rekao je u Dnevniku RTS-a da Srbija i Amerika imaju bilateralna pitanja koja nisu laka, kao što je paljene ambasade i neka druga, a sa druge strane i rešavanje pitanja Kosova i Metohije koje se tiče cele međunarodne zajednice.

"Sa jedne strane postoji Ustav Srbije, a sa druge zahtevi drugih u svetu, a ono što je za nas važno to je da budemo pošteni i odgovorni prema svima", rekao je Vučić.

On je dodao da ono što se dogovori i obeća treba i da se uradi.

Vučić je rekao da se, posle poziva predsednika Srbije Tomislava Nikolića, nada konsenzusu po tom pitanju.

On je rekao da je tokom susreta u američkom Stejt departmentu, razgovarao i o ekonomskoj podršci, ocenivši da je ona uslovljena time kojim će političkim putem ići Srbija iako, kako je dodao, "to niko nikada neće direktno da saopšti".

Sa druge strane, napomenuo je Vučić, Srbija mora da popravi investicioni ambijent, ukine brojne parafiskalne namete sprovede poresku reformu, obračuna se sa korpucijom i smanji administrativne prepreke za investitore.

On je rekao da je sa američkim zvaničnicima dosta bilo reči o borbi protiv korpucije i kriminala i dodao da će Srbija imati podršku različitih međunarodnih službi u toj borbi. Podsetio je na ranije svoje obećanje da će se kada dođe na vlast obračunati i sa onima koji su učestvovali u kriminalnim privatizacijama.

(Tanjug)
Sve vesti