Gorica više ne bukti

Veliki požar koji je juče izbio na brdu Gorica u Podgorici je ugašen. Vatrogasci dežurali čitave noći. Kuće, srećom, netaknute.

0
A- A A+

Požar koji je buknuo sinoć na brdu Gorica je ugašen pišu podgoričke "Vijesti". Vatrogasci su dežurali čitave noći i sada je sve pod kontrolom, javlja list.

Veliku vatru koja je sinoć oko 21.30 časova buknula na Gorici i koja se širila neverovatnom brzinom zbog jakog vetra, vatrogasci su nešto pre ponoći uspeli da stave pod kontrolu.

Vatra je pretila kućama meštana, britanskoj, francuskoj, grčkoj, rumunskoj i slovenačkoj ambasadi kao i rezidencijama ambasadora više evropskih zemalja.

U jednom trenutku, vatra se približila i rezidenciji Vila Gorica.

Oko ambasada su sada samo ostaci izgorelog rastinja i oštar miris dima koji podsećaju na sinoćnu dramu.

Na terenu nema više vatrogasaca ali institucije koje su bile ugrožene još nisu počele sa radom.

Požar je izbio iznad Atinske ulice, potom se proširio i na vrh brda. Uzrok požara, kako je rečeno u podgoričkoj Službi zaštite niskonaponski kabl koji je pao.

Iako je vatra pretila i kućama i ambasadama, vatrogascima kojima je u pomoć pritekla i vojska, bilo je potrebno manje od dva sata da smire vatru.

Osim na brdu Gorica, juče je u Podgorici gorelo i u šumi pored KAP. Taj požar je, prema rečima komandira Službe zaštite, Radomira Pješčića, podmetnut, pišu "Vijesti".

(MONDO)

Povezano

Sve vesti