Napadnuta kuća Srbina u selu kod Kline

Nepoznate osobe tokom noći kamenovale su kuću Srba povratnika u Klini, a prema rečima vlasnika Radoša i Radomirke Magić, tokom napada su se čuli i pucnji.

0
A- A A+

Radošu Magiću je u napadu povređena noga, a isti čovek je 2009. godine teško pretučen u polju nakon čega je dugo lečen u Prištini i Gračanici.

Portparol Kosovske policije za region Peći Dževat Ibra izjavio je za agenciju Beta da su ostali meštani policiji rekli da se nisu čuli pucnji, ali je kazao da su policajci povređenog prebacili u bolnicu.

Ibra je dodao da policija nije pronašla čaure ni metke, a ni ostećenja na kući od vatrenog oružja.

Radomirka Magić kazala je za Betu da je noćas oko 1.30 videla tri osobe kako se kreću oko njihove kuće.

"Jedan je imao belu košulju, a druga dvojica bila su u tamnijoj odeći. Prošli su pored kuće, a zatim su se vratili, i onaj u belom je bacio kamen i razbio prozor na njoj. Tada je povređen i moj suprug Radoš. Jedan od druge dvojice pucao je iz pištolja", rekla je ona.

Rođak koga je Radomirka pozvala u pomoć, Radonja Magić, rekao je za Betu da je odmah pozvao policiju i obavestio Kfor o napadu.

"Policija je brzo stigla i poveli su Radoša na pregled u ambulantu u Klinu", kazao je Radonja koji je i predstavnik povratnika.

Rekao je da on nije čuo pucnjavu, i dodao da je to moguće jer su psi jako lajali.

Radonja je dodao da su pripadnici policije i Kfora do jutros bili u selu, kada je stigao istražni tim policije i izvršio uviđaj.

Portparol policije je naveo da raspolaže samo izveštajem i da u njemu piše da su "navodna žrtva (Radoš Magić) i svedokinja (Radomirka) pred policijom tri puta menjali izjavu o izgledu napadača i da nisu pronađene čaure ili meci, kao ni oštećenje od vatrenog oružja na kući".

Ibra je potvrdio da je policija Radoša Magića noćas odvela u ambulantu u Klinu gde mu je konstatovana lakša povreda leve noge.

Radoš je 15. jula 2009. godine napadnut u polju, zbog teških povreda glave proveo je 20 dana u prištinskoj i gračaničkoj bolnici, gde su ga obilazili i kosovski zvaničnici. Počinioci tog napada još nisu otkriveni.

Radonja Magić je podsetio da su kosovske vlasti u tom selu obnovile 28 kuća, a da sada u selu živi 12 srpskih povratničkih porodica i da su svi posle noćašnjeg incidenta uznemireni.

(Beta)
Tagovi:
Sve vesti