Uhapšen Kraljevčanin piroman

Kraljevačka policija uhapsila je Milomira T. (55) iz sela Kamenjani kod Ušća, osumnjičenog da je 14. septembra prošle godine izazvao požar u tom selu u kojem je izgorelo 200 hektara borove šume, saopštila je danas policija.

0
A- A A+

Milomir T. se tereti da je otvorenim plamenom u borovoj šumi upalio suvu travu i nisko rastinje na tri lokacije, Korito, Bukve i Lokve u Kamenjanima, i tako izazvao požar čije je gašenje trajalo šest dana, a materijalna šteta procenjena na 16 miliona dinara.

Izgorela šuma bila je u vlasništvu Srbijašuma i fizičkih lica. Milomir T. se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati I saslušaće ga istražni sudija Osnovnog suda u Kraljevu.

U Srbiji je gorelo i danas.

Na gašenju požara iznad sela Krupac kod Pirota, gde gori nisko rastinje i mešana listopadna šuma na površini od oko 80 hektara, angažovano je ukupno 40 vatrogasaca spasioca i deset vozila, rečeno je FoNetu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Zbog nepristupačnog terena i jakog vetra otežano je gašenje, a kako navode u MUP, front požara je oko jedan kilometar.

Na gašenju požara angažovan je helikopter MUP u izviđanju, a ruski helikopter, koji je imao više naleta, gasiće požar do mraka.

Vatrogasne ekipe dežuraće noću, a sutra će biti nastavljeno
gašenje.

Požar u kuršumlijskom selu Dubrava danas se ponovo rasplamsao i zahvatio površinu od oko dva hektara, rečeno je u "Srbija šumama".


"Za sada nisu ugrožena seoska domaćinstva. Očekujemo pojačanje vatrogasaca i da do mraka lokalizujemo požare na svih šest lokacija", kazao je agenciji Beta rukovodilac službe gazdovanja šumama "Srbija šsume" iz Kuršumlije Goran Milosavljević.

Zbog pojedinih nepristupačnih mesta, gašenje se obavlja ručno, sa naprtanjačama na leđima, a u akciji učestvuju vatrogasci, zaposleni u "Srbija šumama" kao i meštani sela Dubrava.

Milosavljević je rekao da je požar koji je juče izbio u kuršumlijskom selu Dubrava sinoć ugašen, ali da se danas ponovo rasplamsao i zahvatio šest različitih lokacija u tom selu.
(MONDO/Agencije)
Sve vesti