Bekim Fehmiu - sve o jednoj legendi

U Domu omladine večaras u 19 časova biće otvorena izložba i revija filmova pod naslovom "Bekim Fehmiu - Bogatstvo izgubljene tišine", posvećena velikanu domaćeg glumišta.

0
A- A A+

Sedmodnevni program posvećen izuzetnom umetniku i čoveku koji je do danas ostao simbol nekadašnje velike Jugoslavije, svečano će biti otvorena u Domu omladine, u četvrtak veče u 19 sati.
Organizator manifestacije je italijanski "Trentino con i Balcani" iz Trentina.

Kroz hronološki prikaz života Bekima Fehmiua, od najranijeg detinjstva do godina neposredno pre smrti, izložba "Bekim Fehmiu – Bogatstvo izgubljeno u tišini" sadrži prikaz sjajne i bogate glumačke karijere Bekima Fehmiua, ali je istovremeno i svedočanstvo o njegovim izuzetnim etičkim, intelektualnim i humanističkim stavovima i shvatanjima, koji prevazilaze ograničenja nacionalnih kultura i granica.

Na izložbi su prikazani novinski intervjui urađeni sa Bekimom Fehmiuom u periodu od 1967. do 2001. godine, delovi knjiga, dokumenti iz ličnog života Bekima Fehmiua, lični predmeti, fotografije, filmski posteri, ali i tonski i video zapisi. Koristeći najviše ono što je Bekim Fehmiu rekao o sebi i svom životu u novinskim intervjuima i memoarima koji su objavljeni 2001. godine, ova izložba na neki način predstavlja priču Bekima Fehmiua o samom sebi.

Nakon uspešnog gostovanja izložbe u Peći (januar 2012) i Prištini (01-14. juna 2012.) i Prijedoru (22-27. juna 2012.), Sarajevu (29. Juna-05. Jula), Prizrenu (06-15. Jul) izložba će biti otvorena u Beogradu od 06-14. septembra 2012. godine. Nakon Beograda izložba će gostovati u Kraljevu, a zatim i u Italiji (Firenca i Trento).

(MONDO)
Tagovi:
Sve vesti