Toce priznao da je ucenjivao "Koka kolu"

Miljan Milosavljević (1975) zvani Toce, iz sela Repince kod Vladičinog Hana, priznao je da je pokušao da od kompanije "Koka kola" (Coca-Cola HBC Srbija) iznudi 300.000 evra.

1
A- A A+


"Milosavljeviću se stavlja na teret da je 18. septembra prošle godine, uputio preteće pismo fabrici 'Vlasinska rosa', koja posluje u sastavu kompanije 'Koka kola', pokušavajući da iznudi 300.000 evra", kaže portparolka Višeg suda Miroslava Ristić.

Ona je takođe izjavila je da je nakon saslušanja i priznanja dela, istražni sudija osumnjičenom Milosavljeviću odredio pritvor do mesec dana.

Istražni postupak protiv Milosavljevića, pred Višim sudom u Vranju, pokrenut je na zahtev Višeg javnog tužilaštva.

Za krivično delo iznude u pokušaju, zaprećena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

Kako je ranije Tanjugu izjavio premijer i ministar policije Ivica Dačić, Milosavljević je 10. septembra od direktora pogona "Vlasinska Rosa", zahtevao da mu se isplati novac u iznosu od 300.000 evra ili će u suprotnom zatrovati proizvode te firme na tržištu, kao i izvorište u Toplom Dolu.

Takvu pretnju Milosavljević uputio pismom koje je iz Vladičinog Hana uputio direktoru "Vlasinske Rose", u mestu Topli Do, kod Surdulice.

On je u koverti poslao i SIM karticu preko koje je slao SMS poruke i davao instrukcije gde da donesu i ostave novac, naveo je Dačić.

(Tanjug/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Povezano

Sve vesti