Kriv što je učio decu istoriju na Kalemegdanu

Profesor istorije OŠ "Despot Stefan Lazarević" deci je održao predavanje na Kalemegdanu, što je sud ocenio kao pružanje usluga turističkog vodiča.

83
A- A A+

Goran Pavlović poveo je 21. maja prošle godine dvadesetak đaka OŠ "Despot Stefan Lazarević" i njihove goste, decu sa Kosova i Metohije, na Kalemegdan, prema planu manifestacije "Mala matura – veliko srce", koju su organizovali Ministarstvo prosvete, Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i grad Beograd.

Pred kulom despota Stefana Lazarevića Pavlović je počeo da objašnjava deci zbog čega je taj deo tvrđave značajan, piše današnja "Politika".

"Tada nas je zaustavila turistička inspekcija. Pitali su ko sam i da li imam licencu za obavljanje posla turističkog vodiča. Objasnio sam da se ne bavim turizmom, da me je škola uputila... Insistirali su da naprave zapisnik. Nije mi bilo jasno zašto me legitimišu", objašnjava Pavlović.

Nakon tri-četiri meseca Pavloviću je stigao poziv da se javi sudiji za prekršaje zbog optužbe da je neovlašćeno pružao usluge tursitičkog vodiča.

Džaba je direktor škole objašnjavao da je profesor bio na službenom zadatku, džaba su podnošeni dokazi o učešću u manifestaciji. Početkom ovog meseca stigla mu je presuda da je kriv!

(MONDO, foto: MONDO/Petar Stojanović)
Sve vesti