Maja Gojković je naprednjak

Narodna partija Maje Gojković postala je danas kolektivni član Srpske napredne stranke. Glavni odbor naprednjaka izabrao Maju i u Predsedništvo. Na GO nije doneta odluka o menjanju vlasti u Beogradu.

9
A- A A+

Narodna partija Maje Gojković postala je danas kolektivni član Srpske napredne stranke, a tu odluku jednoglasno je podržao Glavni odbor naprednjaka na sednici u Centru "Sava".

Gojković, koja je izabrana za člana Predsedništva SNS, rekla je novinarima po završetku sednice Glavnog odbora da je Narodna partija od samog početka u parlamentu podržavala vladajuću većinu, a da je posle 100 dana vlade donela odluku da postane kolektivni član SNS.

"Čekali smo Glavni odbor SNS. Posle 100 dana vlade odlučili smo da treba da postanemo deo tima za promene. Treba biti u tom timu, jer je očigledno da se preko SNS i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića vode najvažnije bitke u ovoj državi", rekla je Gojković, ističući da je reč o borbi protiv kriminala i korupcije, koja je tek počela.

Na pitanje šta konkretno znači kolektivno članstvo u SNS, ona je rekla da je danas doneta politička odluka o pristupanju, a da će pravni timovi obe stranke u narednom periodu raditi na sporazumu i detaljima.

Potpredsednik SNS Bratislav Gašić izjavio je da članovi GO stranke večeras nisu razgovarali o promeni vlasti u Beogradu.

Gašić je rekao da je na Glavnom odboru razgovarano o doradi Statuta, kako bi stranka, koja se u poslednje tri godine znatno uvećala, mogla da funkciniše.

On je kazao novinarima da je na Glavnom odboru razgovarano i o izboru novog Predsedništva i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Istakavši da izbor članova Predsedništva još nije konačan, Gašić je rekao da bi taj proces trebalo da bude završen na sledećoj sednici Glavnog odbora.

Upitan da li je bilo reči o promeni vlasti u Beogradu, on je odgovorio odrečno, dok je, kada je reč o Kosovu i Metohiji, rekao da to jeste bila tema, ali da će javnost o tome biti obaveštena.

Ranije večeras predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će Glavni odbor SNS razgovarati o gradskoj vlasti u Beogradu, ali da ne veruje da će biti konačne odluke o tome.

"Razgovaraćemo svakako o Beogradu, ali ovde nije reč o otimanju, oduzimanju, prekomponovanju ili dobijanju, već o širem političkom kontekstu situacije u kojoj se zemlja nalazi", rekao je Vučić novinarima pred početak sednice.

Upitan da li će Glavni odbor doneti neku odluku, Vučić je rekao da to zavisi od volje većine, ali da će se i na narednim sednicama raspravljati o tome.

Na večerašnjoj sednici razgovaralo se i o suzbijanju korupcije, Kosovu i unutarstranačkim stvarima, kazao je Vučić.

Na sednici su predloženi novi članovi predsedništva - Nikola Selaković, Jadranka Joksimović i Marko Đurić.

(agencije/MONDO/Foto: Filip Krainčanić, Tanjug)

Povezano

Sve vesti