Gej strejt alijansa hvali DS

Gej strejt alijansa pozdravila usvajanje programskog dokumenta DS u koji su uvrštene i antidiskriminacione odredbe i predlog mera koje se tiču poboljšanja položaja "LGBT" populacije.

6
A- A A+

GSA navodi i da je usvajanjem tog plana "učinjen značajan korak napred od strane ove političke stranke u modernizaciji njenih programskih ciljeva i njihovim usklađivanjem sa međunarodnim standardima".

DS kao jedna od najvećih političkih partija u Srbiji do sada u svojim programskim dokumentima, "osim opštih odredbi koje se odnose na ljudska prava i smanjenje diskriminacije, nije pominjala LGBT populaciju ili seksualnu orijentaciju i rodni identitet", navodi se u saopštenju.

DS je na radnoj skupštini 17. marta usvojila programski dokument "Plan za izlazak Srbije iz krize" koji u poglavlju "Ljudska i manjinska prava i slobode" sadrži predloge mera za opšte poboljšanje ljudskih prava građana, efikasniju implementaciju postojećih zakona, rad nezavisnih regulatornih tela ...

To poglavlje, kako navodi GSA, sadrži i zasebne odeljke u kojima su predložene mere i antidiskriminacione politike koje se odnose na prava žena,položaj izbeglica i interno raseljenih, položaj nacionalnih manjina, prava osoba sa invaliditetom i prava "LGBT" populacije.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti