Fonet

Deklarisani gej gladuje zbog zabrane lečenja

Autor:

Ispred zgrade RFZO u Kuršumliji jutros je štrajk glađu otpočeo Stefan Radović (21), tvrdeći da mu je uskraćeno lečenje jer ne krije da je homoseksualac.

10
A- A A+

Radović protestuje glađu jer je prvostepena lekarska komisija u tom gradu danas odbila da mu odbri lečenje u Nišu, pošto se javno deklarisao kao homoseksualac, javlja portal Južna Srbija.

Štrajkač glađu objašnjava da se odlučio na taj vid protesta jer je prvostepena lekarska komisija, u kojoj je dr Milunka Ilić Veselinović koja je nedavno odbila da mu izda recepte samo zato jer se javno deklarisao kao homosekusalac, odbila da mu odbri lečenje u Nišu.

Navodeći da će u štrajku glađu istrajati dok god mu neko od nadležnih ne pomogne, Radović ističe da se posebno obraća ministarki zdravlja Slavici Đukić Dejanović.

On je rekao kako ga je neko kontaktirao iz Kabineta direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranije Petrović koja ulaže sve napore i sve što je u njenoj moći da omogući adekvatnu medicinsku negu Radoviću, prenosi portal.

Ocenjujući da je po sredi skandal, portal precizira da je doktorka Milunke ilić Veselinović iz te zdravstvene ustanove odbila da mu izda recepte samo zato jer se javno deklarisao kao homoseksualac, vređajući ga pritom na toj osnovi.

Povodom tog slučaja, danas je u kuršumlijskom Domu zdravlja na terenu bila zdravstvena inspekcija iz Beograda.

Povezano

Sve vesti