Lazar Krstić potvrdio, biće ministar finansija

Autor:

Diplomac sa univerziteta Jejl Lazar Krstić prihvatio je ponudu Aleksandra Vučića da u rekonstruisanoj Vladi vodi sektor finansija, piše "Blic."

33
A- A A+

"Potvrđujem da sam sa gospodinom Aleksandrom Vučićem postigao dogovor i da ću u rekonstruisanoj vladi biti ministar finansija", izjavio je za "Blic" Lazar Krstić o kome se prethodnih dana govorilo kao o najozbiljnijem kandidatu za tu poziciju.

Da je Krstić prihvatio mesto i da će od 26. avgusta, kada će Skupština Srbije raspravljati o izmenama Zakona o ministarstvima i izabrati nove članove Vlade, biti ministar finansija u Vladi Srbije potvrdio je posle sastanka i Vučićev savetnik Siniša Mali.

Za početak će ovaj ekonomista, koji trenutno radi u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće Mekinzi, raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije, a od jeseni će poraditi i na mogućim novim merama koje bi omogućile da Srbija u narednom periodu ima održiv finansijski sistem.

Krstić je juče stigao u Srbiju i sreo se sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Njih dvojica su postigli načelan dogovor o tome da mladi talentovani čovek preuzme resor koji je do skoro vodio Mlađan Dinkić.

Krstić se već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen je najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije.

Tada počinje karijeru u konsultantskoj kući Mekinzi.

Povezano

Sve vesti