• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Zapošljavanje najvažniji i najveći cilj

Izvor Tanjug

Vicepremijer Aleksandar Vučić je na otvaranju pogona Magna siting u Odžacima rekao da su svaki novi zaposleni i svaki novi radnik najvažniji, najveći i najbolji rezultat i cilj Vlade Srbije.

Vučić je na otvaranju pogona kanadske Magna internešenel, poručio da će Vlada Srbije, onoliko koliko može, uzimati od poreskih obveznika, kako bi pomogla razvoj ovakvih projekata.

"To je činila i to će činiti", rekao je Vučić i podvukao da će to raditi sa pokrajinskom vladom i lokalnim samoupravama.

On je rekao da nikada neće praviti razliku ko je gde na vlasti, jer je "naš posao da pomognemo i razvijamo čitavu Srbiju".

On se zahvalio premijeru Vojvodine Bojanu Pajtiću koji je prisustvovao otvaranju fabrike, pokrajinskoj vladi i Vladi Srbije, jer su zajedno učinili da se otvori fabrika koja će zaposliti oko 450 ljudi sa nadom da će doći do širenja kapaciteta.

Vučić je poručio da je Srbija sa fabrikom Magna siting bolja i drugačija zemlja nego bez nje.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić ocenio je na svečanosti u Odžacima da su Vojvodina i Srbija poslali danas snažan signal da smo područje gde vredi investirati, ulagati kapital i u kome se može ostvariti profit i zapošljavati građani.

Prema njegovim rečima, Odžaci su danas dobili jednu od najmodernijih i najopremljenijih fabrika.

Posao za 314 radnika

Novi pogon kanadske kompanije proizvodiće komponente za sedišta vozila "smart", "reno" i "ford". U tom pogonu posao će dobiti, kako je najavljeno, 314 radnika. Svi zaposleni u pogonu Magne u Srbiji završili su specijalnu obuku, u cilju obezbeđivanja fleksibilnosti i efikasnosti proizvodnje. Ta obuka predstavlja dodatnu investiciju kompanije kao pomoć razvoju lokalne radne snage i prilagođavanju jedinstvenom automobilskom proizvodnom ogkruženju. Proizvodno postrojenje je veličine 4.300 kvadratnih metara, i to je prvi kapacitet te kompanije u Srbiji.

Tome je, kako kaže, prethodila saradnja i pregovaranje Vojvodine i pokrajine Štajerske, koje su danas potpisale Sporazum o nastavku saradnje o privlačenju investicija.

"Mi smo pripremili infrastrukturu, a republička vlada je dala subvencije", naglasio je Pajtić.

Ambasador Kanade u Srbiji, Roman Vaščuk, rekao je da je Srbija 29. zemlja na strateškoj mapi Magne, kao i da se nalazi na mapi drugih kanadskih investitora, jer se stalno modernizuje i napreduje.

Uključujući danas otvoreni pogon u Odžacima, Magna internešnel je do sada otvorila ukupno sedam objekata u istočnoj Evropi tokom minule dve godine.

Kompanija je vodeći svetski snabdevač auto industrije sa 314 proizvodnih jednica u 89 centara za razvoj proizvoda, inžinjering i prodaju u 29 zemalja, a ima ukupno 123 hiljade zaposlenih.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

keka pfc

Hajde ne laži više ovaj narod

special image