Viktorija Bekam

  • Profesija: Pevačica, kreatorka
  • Datum rodjenja: 17. april 1974. u Harlouu, Engleska
  • Horoskopski znak: Bik
Biografija:

Viktorija Karolina Adams je rođena kao najstarija od troje dece u bogatoj porodici. Kao klinku, često su je zadirkivali jer je "fensi", pa je čak molila tatu da je ne vozi "rols rojsom" do škole. Zainteresovala se za pevanje i glumu kao devojčica, i išla u umetničku školu u kojoj su joj glavni predmeti bili ples i manekenstvo. Sa 20 godina, primljena je u grupu Spice Girls, u kojoj su bile Ema Banton, Melani Čizolm, Melani Braun i Džeri Halivel. Odmah je dobila nadimak "Poš" ("fensi"), a Spice Girls postale su jedna od najpopularnijih ženskih grupa na svetu, poznate po pesmama "Wannabe", "Spice up your life", "Stop" i drugim.  "Spajsice" su izdale samo tri albuma i snimile jedan film, pre nego što su se razišle 2000. godine.

Viktorija je neko vreme bila u vezi sa američkim glumcem Korijem Hajmom, a 1997. je mladi fudbaler Dejvid Bekam tražio da se upozna s njom. Romansa je buknula, i Viktorija i Bekam venčali su se 1999, i uselili u kuću koja je po njima nazvana "Bekingamska palata".

Imaju četvoro dece. Bruklin Džozef rođen je 1999, Romeo Džejms 2002, Kruz Dejvid 2005, i Harper Seven 2011. Procenjuje se da su Viktorija i Dejvid zajedno "teški" 125 miliona funti.

Viktorija je pokušala da izgradi solo muzičku karijeru, ali se na kraju posvetila modi. Njena modna etiketa je izuzetno uspešna, i kritičari su puni hvale za jednostavne, ali efektne kreacije. Zanimljivo je da je Viktorija više puta bila na vrhu lista najbolje obučenih žena sveta, ali nekoliko puta i na listama najgore stilizovanih.Omiljeni dizajneri su joj "Dolče&Gabana" i Donatela Versaće.

Napisala je dve knjige, autobiografiju "Learning to fly" i modni priručnik "That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between". Obe knjige postale su bestseleri. Učestvovala je i u pet sopstvenih rijalitija ili dokumentarnih emisija, i gostovala u seriji "Ružna Beti".

Najviše pažnje u medijima privlači Viktorijin izgled. Često je kritikuju da je premršava, a vesti o tome da je ugradila, a zatim i izvadila silikone, bile su udarne u britanskoj štampi. Viktoriju "prozivaju" i zbog činjenice da se nikada ne smeje na slikama, što je ona više puta "demantovala" postavivši na društvene mreže fotke na kojima ima široki osmeh.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti