• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pošta utrostručila profit, Krkobabić presrećan

Izvor Beta

Generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je to javno preduzeće u prvih devet meseci 2013. imalo neto dobit od 21,6 miliona evra, što je tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

"Poslovno ćemo ovu godinu završiti uspešno i mislim da će to biti najbolji rezultat u istoriji Pošte Srbije", rekao je Krkobabić na konferenciji za novinare povodom Svetskog dana pošte.

Krkobabić je istakao da je profit koji je Pošta ostvarila rezultat vrednog rada 15.000 zaposlenih, dodajući da to preduzeće nije monopolitsta, jer u svim oblastima poslovanja ima jaku onkurenciju.

Krkobabić je rekao da "nivo transakcija u Pošti četiri puta veći nego u svim bankama u Srbiji zajedno" i dodao da "kroz šaltere Pošte godisnje prođe oko 20 miliona ljudi ili svaki građanim Srbije tri puta".

Generalni direktor Pošte Srbije je rekao da će to preduzeće završavati Glavni poštanski centar Beograd, koji će otvoriti početkom naredne godine i koji finansira sopstvenim sredstvima.

Time će, kako je rekao, biti zavsena investicija vredna 46 miliona evra, a povezivanje centara u Beogradu, Novom Sadu i Nišu će omogućiti novu uslugu srpske pošte - skladištenje pošiljki.

Krkobabić je najavio jači razvoj elektronskih servisa Pošte, ističući da je IT sektor uzdanica razvoja tog javnog preduzeća.

Najavio je da će Kablovski distributivni sistem do kraja ove godine imati 150.000 korisnika, kao i da će Sertifikaciono telo Pošte intenzivno raditi na izdavanje kvalifikovanih elektronskih sertifikata.

Pošta Srbije je, kako je saošteno, i sada lider na trzištu eletronskih sertifikata, jer je izdala 60 odsto tih dokmenata, čije će posedovanje od 1. januara 2014. biit potrebno za prijave raznih vrsta poreza i doprinosa.

Na današnjoj svečanosti u PTT muzeju u Beogradu uručen su i nagrade upravnicima tri najlepše uređene pošte u tradicionalnoj akciji "Malo dobre volje, da nam bude bolje".

Nakon toga je otvorena izložba "Počeci srpske Pošte – zakonski okvir i predfilatelistički period", na kojoj će posetioci moći da vide originalni dokument "Ustrojenije poštanskog zavedenija" (Uređenje poštanske službe) iz 1843. godine, kojim je pre ravno 170 godina uređena poštanska služba na prostorima Srbije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boris

Vau, lako je prikazati sada povecanje dobiti kada je u ovih 10meseci podignuta cena svih usluga koju pruzaju. Najgluplju uslugu placanje provizije na najobicnije uplatnice sa 35 na 45 din, kablovska televizija sa 840 na 900din itd. Svaka cast, na nasoj grbaci tu se hvali svojom uspesnoscu. Sramota!

special image