Hrvatskom tutnji "Radojka", nevreme i u Mostaru

Autor:

Hrvatsku je zahvatio ciklon "Radojka" donoseći obilne kiše s grmljavinom, kroz Mostar (BiH) je protutnjalo olujno nevreme, dok u Srbiji, posle gotovo prolećne kiše, slede dani "miholjskog leta".

2
A- A A+

Kako piše hrvatska štampa, hladni front se u četvrtak sa severa spustio ka Alpima, gde je doneo sneg, u Švajcarskoj i do 700 metara nadmorske visine, a nad područjem Đenovskog zaliva stvorio je ciklon "Radojka" koji je danas Hrvatskoj doneo veće količine kiše.

Hladan front je najjače zahvatio Austriju, gde je gust sneg pao u Tirolu i blokirao železnički saobraćaj, nekoliko puteva u Insbruku i Salzburgu je odsečeno oborenim stablima koja nisu mogla da izdrže težinu snega, a  bez struje je bilo 22.000 domaćinstava.

Meteorolozi Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske najavljuju da će obilnije kiše i grmljavine biti i sutra uglavnom na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije.

Ipak, veći deo vikenda, doneće sunce i porast temperature u Hrvatskoj, posle nekoliko nedelja kišovitog i hladnijeg vremena, pa će se ponegde temperature penjati i iznad 25 stepeni.

Promenljivo vreme je i u Bosni i Herecegovini, gde je tokom noći snažno grmljavinsko nevreme praćeno kišom i vetrom zahvatilo Mostar.

Nevreme je oborilo i jedno stablo, koje je pričinilo veću materijanlnu štetu na vozilima koja su bila parkirana pored njega, prenose mediji u BiH.

U Srbiji je, istovremeno, "miholjsko leto", koje se posle današnje kratkotrajne i slabije kiše, najavljuje i za vikend pa i za narednih nekoliko dana.

Sve vesti