Fonet

Silom podvodio ženu, uhapšen za trgovinu ljudima

Autor:

Beogradska policija uhapsila je R.R. (1989) iz Kladova i D.Đ. (1976) iz Beograda, zbog učestvovanja u trgovini ljudima.

0
A- A A+

"Osumnjičeni R.R. je iskoristio odnos poverenja koji je oštećena (1993) imala prema njemu kao suprugu i u avgustu 2013. godine je doveo iz Kladova u Beograd, gde ju je upotrebom sile, primoravao da se u jednom parku bavi prostitucijom", kaže se u saopštenju MUP.

On se sumnjiči da je devojku svake večeri odvodio u park gde je nudila pružanje seksualne usluge za novčanu nadoknadu od 1.000 dinara, a dobijeni novac je predavala R.R. koji se uvek nalazio u blizini, nakon čega je oštećena klijentima u njihovim vozilima ili u podrumima obližnjih zgrada pružala seksualne usluge.

Osumnjičeni R.R. je primoravao oštećenu da seksualne usluge pruža i osobama koje stanuju u jednom naselju.

Pre nekoliko dana, R.R. je oštećenu odveo osumnjičenom D. Đ. koji mu je obećao da će pronaći mušterije kojima će oštećena pružati seksulne usluge za novčanu nadoknadu od 9.000 dinara, kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni D.Đ. je odveo devojku u iznajmljenu kuću, gde je svakodnevno pružala seksualne usluge osobama koje bi se prethodno o tome dogovarale sa D.Đ. kome su i davali novac koji je zadržavao za sebe, dok je oštećenoj kupovao samo hranu.

"Osumnjičeni je oštećenu u više navrata primoravao da istovremeno pruža seksualne usluge više mušterija, kako bi pribavio što veći novčani iznos. Tom prilikom oštećena je zadobila i telesne povrede", kaže se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni D.Đ. i R.R. će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni dežurnom zameniku javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima je devojku identifikovao kao žrtva trgovine ljudima i ona je smeštena u odgovarajuću ustanovu gde će joj biti pružena medicinska i sva druga pomoć.

Povezano

Sve vesti