• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nedomišljeni potezi ministra Krstića"

Izvor Beta

Profesor ekonomije Miodrag Zec izjavio je da je iz ekonomskih mera Vlade Srbije jasno da nema ni pokušaja da se napravi mala, efikasna i prosvećena državna uprava sa uskim krugom nadležnosti koje će rigorozno sprovoditi.

U intervjuu listu "Danas" od ponedeljka, Zec koji je profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu rekao je da ministar finansija Srbije Lazar Krstić nije oporezovao bogataše kao što je to slučaj u Francuskoj, nego se odlučio da oporezuje one koji imaju više od 60.000 dinara u javnom sektoru.

"Uzeo je da oporezuje one koji imaju više od 60.000 dinara. U to spada neka srpska elita, tu su profesori, lekari, stručnjaci. Nije oporezovao bogataše kao Fransoa Oland. Nije uzeo da podigne porez na dobit korporacija i da zabrani of šor zone ili još šire, porez na imovinu. Ne samo je dirao u neku elitu, intelektualce koji regularno primaju plate", rekao je Zec.

Zec je rekao da ne kaže da nije trebalo dodatno oporezovati plate u javnom sektoru veće od 60.000, ali je dodao da izostanak drugih mera pokazuje da je to jedna "nedomišljena stvar".

"Zašto se nije razmislilo o progresivnom oporezivanju, da se svi prihodi saberu i onda oporezuju? Nije se setio ni da se na dobit od milion evra plaća porez od 15 odsto, a primanja od 60.000 dinara oporezovao je sa 20 odsto. Ne kažem da čak i to ne treba, ali čitav pristup pokazuje da je to jedna nedomišljena stvar. i da se nije htelo ništa suštinski uraditi", rekao je Zec.

Zec je rekao da se Krstić nije setio ni "besmislenih upravnih odbora" u kojima, kako tvrde, ima 20.000 ljudi niti se setio da sebi ukine tri plate.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danijela

Meni je drago da bar sme da se kritikuje. Profesora Zeca slusam na youtube, covek koji stvari stavlja u perspektivu i mnogo mi je zao sto mi nije predavao.

Marko

Bas me zanimalo ko je ovo izjavio, a kad ono profesor sa Filozofskog. Mani se filozofije.

Ja, Muna

Da se prvo obrije...

special image