• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridor 11 kod Takova "potapaju jezera"

Izvor Beta

Na trasi Koridora 11, gde su radovi na trasi budućeg auto-puta Beograd - Južni Jadran, kroz takovski krak pojavila su se izvorišta zdrave pijaće vode zbog koje se privremeno obustavljaju radovi.

Kako su rekli stručnjaci beogradskog građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" mine i teške građevinske mašine koje iskopavaju duboke rupe za nadvožnjake presecaju "vodene žice" i na trasi su se pojavila čitava jezera.

Najveći izvor čiste planinske vode pronađen je u Brđanima ispod brda Zrnac, ali je on zatrpan po dogovoru izvođača radova i vlasnika parcela kako bi se nastavili dalji radovi na Koridoru.

Kako je za agenciju Beta izjavio vlasnik parcele Miloš Bradonjić (48) kada se svi radovi završe izvor će ponovo biti otvoren i kaptiran, te će voda moći da se koristi.

"Nakon završetka auto-puta svi izvori će se otčepiti i ovaj kraj će dobiti novu blagodet - zdravu planinsku pijaću vodu koja će moći i da se flašira", ocenio je Bradonjić.

Meštani su ubeđeni da ova voda ima i lekovita svojstva, jer se nalazi između banje Gornja Trepča i izvorišta Savinac koji je lekovit.

U blizini tih izvora, a posebno na Zrncu, nigde blizu nema objekata koji bi mogli da budu potencijalni zagađivači izvorišta jer je reč o nepristupačnom terenu.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević tokom jučerašnjeg boravka u opštini Gornji Milanovac posebno je istakao da su u tom kraju nedovoljno istražena izvorišta vode i da je to velika razvojna šansa Srbije.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garfild

Kakvo bre flasiranje, imam ja izvor planinske ciste vode kod Vlasinskog jezera (tacnije na mom imanju), nosio je u Nis na ispitivanje, vise minerala ima od Vlasinske rose. Da li bih mogao da je flasiram i imam zaradu od toga? Sipak, to je drzavno blago, moze da je flasira drzava ili tajkun koji plati dovoljno para da moze voda da mu se nadje na rafovima Ma..ija, Te..a, Me..oa, Di.a, a obican covek tesko.

Lala

Pre 30 godina su pravili puteve po pustinjama, prasumama, tajgama, a sad ne mogu u blagorodnoj Srbiji par stotina kilometara neke magistrale ( nazovi auto puta).

Đura

Verovatno su u pitanju desetine hiljada milijardi dolara?

special image