• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kondić: Impresivni rezultati Er Srbije

Izvor MONDO/Agencije

Srpsko-emiratska aviokompanija će samo u toku ove godine doprineti rezultatu srpske privrede sa više od 700 miliona dolara, što predstavlja 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Srpsko-emiratska avio kompanija za nepunih pet meseci ostvarila je impresivan uspeh, rekao je danas generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

Očekuje se da će u ovoj godini kombinovani direktni, indirektni i indukovani uticaj Er Srbije na srpsku privredu biti veći od 700 miliona dolara, što je 1,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), izjavio je Kondić.

Er Srbija otvara znatan broj radnih mesta u Srbiji i tokom proteklih pet meseci je zaposlila više od 300 ljudi, naglasio je Kondić, predstavljajuci rezultate Er Srbije u poslovnici Er Srbije u Beogradu, u blizini crkve Svetog Marka.

Prema njegovim rečima angažovano je više od 150 članova posade, više od 40 pilota, oko 90 radnika na šalterima za čekiranje, i 28 zaposlenih za rad u kol centru, čiji su kapaciteti prošireni.

Mali: Ugovor javan za nekoliko dana

Objava ugovora o osnivanju Er Srbije, čiji su vlasnici Vlada Srbija i Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na sajtu Vlade je "pitanje dana", izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali. Mali, koji je i ekonomski savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, rekao je da se Etihad saglasio ali je potrebno da se okončaju neke formalnosti.

Er Srbija je takođe otvorila 36 novih radnih mesta u svojoj službi za linijsko održavanje aviona.

Kondić je istakao da saobraćajna mreža Er Srbije, koju opslužuje sopstvena flota, - stalno raste, tako da će se od prošlogodišnjih 27 destinacija, proširiti na 38 do kraja ove godine.

Er Srbija će od juna uvesti letove za Varnu, Bejrut i Varšavu, rekao je Kondić i podsetio da su krajem prošle godine već uvedeni letovi za Tel Aviv.

On je podsetio da Er Srbija ponovo povezuje celu balkansku regiju, i da su u prethodnih pet meseci uspostavljeni letovi za Ljubljanu, Sarajevo, Banjaluku, Bukurešt, Podgoricu, Tivat, Skoplje, Budimpeštu i Sofiju.

Kondić je istakao da je cilj Er Srbije da bude najjača aviokompanija u regionu.

Ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović rekao je da je Srbiji potreban strateški partner poput Etihada u ostvarivanju zajedničkog cilja jačanja Er Srbije kao vodeće avio-kompanija u regionu, ali i u podsticanju ukupnog ekonomskog razvoja zemlje.

"Danas je jasno da je Er Srbija počela da donosi rezultate, ne samo kroz povećanje zaposlenosti u samoj kompaniji, već i zbog stvaranja ukupnog ambijenta u privredi, za otvaranje novih radnih mesta", rekao je Mirović.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image