• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojin Lazarević prodao pola firme Al Dahri

Izvor Tanjug

Vlasnik Rudnap Grupe Vojin Lazarević prodao je 51 odsto Rudnap Agrara kompaniji Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Al Dahru u Srbiju nije dovela ljubav prema srpskoj zemji već prema tehnologiji i politička stabilnost u koju su se uverili. Ovo je mozda prva, ali sigurno ne i jedina aktivnost Al Dahre na srpskom tržištu, kao ni ostalih firmi iz UAE", rekao je Lazarević Tanjugu.

On je dodao da je ovo velika šansa za Srbiju koja će pored zajedničkih ulaganja obe kompanije sigurno omogućiti izvoz srpskog agrara na veoma bogato tržište zemalja Persijskog zaliva.

"Za Rudnap je privilegija da u agraru postaje deo jedne globalne multinacionalne firme u poljoprivredi", zaključio je Lazarević.

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je kompaniji "Al Dahra" iz UAE po skraćenom postupku da preuzme 51 odsto vlasništva u preduzeću "Rudnap agrar", Vojina Lazarevića.

Kompanija Rudnap Agrar sada ima dva vlasnika, jedan je Rudnap Grupa a.d. koja je do sada imala 100 odsto udela, a koja je sada manjinski vlasnik, jer je 51 odsto prodala kompaniji Al Dahra.

U zaključku Komisije se navodi da je na osnovu korišćenja podataka i informacija koje su Komisiji dostavili  podnosioci prijave, a koji su tokom predmetnog upravnog postupka smatrani značajnim za donošenje ispravne odluke Komisije, zaključeno da sprovođenje ove koncentracije ne dovodi do bitnog sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja konkurencije na tržištu Republike Srbije, ili bilo kom njegovom delu, a  naročito stvaranjem ili jačanjem dominantnog položaja, zbog čega je ocenjeno da se u konkretnom slučaju radi o dozvoljenoj koncentraciji, pa je stoga odlučeno kao u dispozitivu.

"Pre sprovođenja predmetne koncentracije ovo inostrano društvo nema nikakav oblik ni posredne, ni neposredne prisutnosti na našem nacionalnom tržištu, niti učestvuje u obavljanju bilo kakavih aktivnosti na tržištu Republike Srbije. Al Dahra nema ni kupce, ni dobavljače u ili iz Republike Srbije", navodi se u zaključku.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image