Postoji nekoliko pametnih i originalnih načina kako možete da upotrebite otpatke, odnosno koru od voća ili samo voće. Pogledajte šta možete sa korom od pomorandže, lubenice...
Ako inače volite da jedete lubenicu, ne morate da bacite ostatke, odnosno koru. Presecite je na pola, a na gornjoj strani ostavite jedan komad koji će poslužiti kao ručka i na taj način dobićete kratkotrajnu korpu za voće.
Umesto da dodajete običan led u svoje piće, poslužite se malim trikom. Sipajte vodu u posudu za led, a zatim u svaku kockicu u kalupu dodajte po nešto od voća – malinu, kupinu, jagodu, ribizlu... i sve to zajedno zamrznite.
Ako tu i tamo volite da popijete čašu vina, zamrznite grožđe i dodajte po neko zrno u svoje vino. Na taj način ćete ohladiti svoje piće, a nećete ga razblažiti kao što je to slučaj kada dodate led.
Ne preporučujemo baš da koristite limun umesto dezodoransa, ali ukoliko se nađete u situaciji da vam dezodorans nije pri ruci, možete natrljati malo limuna ispod pazuha - to će sprečiti neprijatne mirise na nekoliko sati.
Koru od banane možete koristiti kao prirodni izbeljivač zuba, a sok od ananasa dobar je za kašalj.
Za još trikova sa voćem pogledajte video.