• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati: Hitno objaviti Nacrt Zakona o radu

Izvor Beta

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže od Ministarstva za rad da sutra na sajtu objavi nacrt Zakona o radu koji je članovima radne grupe dat u petak.

Predstavnici tog sindikata u današnjem saopštenju su upitali da li su dosadašnji pregovori bili farsa kada se pregovaralo bez dokumenta na stolu.

Sloga i njen predsednik Željko Veselinović u saopštenju ocenjuju i  da je potpuno neverovatno da je dokument tek u petak podeljen članovima radne grupe, kako bi se ostali relevantni sindikati i javnost upoznali sa tekstom radne verzije Nacrta zakona koji je pripremilo to Ministarstvo i dali svoje primedbe i sugestije.

"S druge strane, potpuno je neverovatno da je Nacrt zakona tek sada podeljen članovima radne grupe, pa se opravdano pitamo, a verujemo i javnost: čemu ova farsa od dosadašnjeg pregovaranja, o čemu su do sada u poslednja dva meseca pregovarali kada osnovni i polazni nacrt zakona nije bio na stolu?", navodi se u saopštenju Sloge.

Prema oceni Sloge javnost ima prava da zna o čemu se tu pregovara, šta to nudi država radnicima i u kom pravcu se kreće nacionalno radno zakonodavstvo.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

enina

Ja,se molim boga da poslodavac da slusa sa narodom,a ne da prevari.Bez ukidanje molim..ostaje plate,a ne ukidanje

sunce

za radnike ne smeju da se ukida za prevoz,ni minuli rad..a,nema prava poslodavac da zahteva..nema srca ,ni srama.Sramota za drzava.Mora da postuje narod,a ne poslodavac.Nadam se da ne sme da to radi da ukida.

Filip

Koliko ce narod biti prevaren od ovih kojima je dao ogromnu podrsku nije ni svestan ali mi se uvek kasno osvestimo!STRAJK SIROKIH RAZMERA ZA RADNICKA PRAVA

special image