• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS bi da kupe Rusi i Nemci?

Izvor Fonet

Ruska elektroenergetska kompanija Inter Rao i nemački RVE zainteresovani za kupovinu Elektroprivrede Srbije.

Nije nikakva tajna da su Rusi zainteresovani za kupovinu Elektroprivrede Srbije i u slučaju da se takav dogovor postigne, gazda jednog od najuspešnijih srpskih preduzeća bi postala državna elektroenergetska kompanija Inter Rao, piše "Danas", pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Sagovornik "Danasa", dobar poznavalac prilika u elektroenergetskom sektoru, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da velike kompanije ruski Inter Rao i nemački RVE imaju snage da preuzmu EPS, ali da ne postoji nijedan ekonomski razlog za to i da ako do akvizicije dođe, razlog će biti u potpunosti politički.

Priča o tome da je ruski državni gigant Inter Rao zainteresovan za EPS je aktuelna već godinama. "Danas" podseća da je još 2008. potpisan sporazum o strateškoj saradnji između te kompanije i EPS.

Strani kapital, kada dolazi u Srbiju ima za cilj da kupi ono što je najbolje i najatraktivnije za prodaju. EPS je jedna od najvećih, najuspešnijih i najvrednijih kompanija koje Srbija poseduje i zbog toga ga žele i Rusi i Nemci. Zbog toga i jedni i drugi politički agituju kako bi došli do tog preduzeća, naveo je isti izvor.

EPS predstavlja "porodično blago" naše zemlje i nikako ga ne treba prodati niti dozvoliti da bilo koja strana kompanija, bilo nemačka, bilo ruska upravlja njime, kategoričan je sagovornik "Danasa", koji ističe da je potrebno da EPS gradi strateška partnerstva sa stranim kompanijama, ali isključivo kroz zajedničke poduhvate izgradnje novih proizvodnih postrojenja.

Međutim, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić tvrdi da nema informacije da se bilo koja ruska kompanija interesuje za kupovinu Elektroprivrede Srbije.

Koliko je meni poznato, to nije bila tema razgovora sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, rekao je Antić za "Danas".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

super srbin

Treba ga prodati jer je EPS lopovska ,familijarna i partijska firma ! Godinama krade narod i samo privatizacijom to moze da se spreci jer ovako ce i dalje da nas potkrada !

xy

Ne treba prodati ni jednima ni drugima. EPS je srpski, a vi ostali odbijte.

tole

nije na prodaju ! Ni telekom ! Gazda ne prodaje traktor pred setvu da kupi gorivo za frezu... Ajmo malo da pravimo referendum ko švajcarci u vezi važnih pitanja , eps, telekom, nato, zakon o robovlasništvu, rasprodaja obradive zemlje od 2015, rasprodaja izvora vode i šuma... Itd. Pa da bacimo na papir mišljenje naroda ,a ne ko do sada . I na kraju odoše šećerane za evro , todorić poseduje pola vojvodine , miško drugu polovinu ... Postaćemo od države , kolektivni centar za srpsku sirotinju i azalante iz belog sveta! Da li to hoćemo?!

special image