• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić: Srbija mora da nastavi ekonomske reforme

Izvor Tanjug

Potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić izjavio je da uprkos poplavama, koje su zadesile zemlju, Srbija mora nastaviti reforme bez kojih nema ekonomskog oporavka i boljeg života za građane.

Reforme će biti nastavljene usvajanjem paketa reformskih zakona do kraja jula, najavio je Ljajić gostujući na "Junskim susretima Srpske asocijacije menadžera" (SAM).

Na skupu SAM-a, koji je bio posvećen nedavnim poplavama u zemlji, Ljajić je zahvalio članicam SAM-a koji su za postradale prikupili oko 4,5 miliona evra pomoći u materijalu i novcu i napomenuo da je poplavama u maju bilo zahvacehno 40 opština.

"Večerašnje manifestacija je posvećena pogođenima poplavama i oni ne smeju biti zaboravljeni", poručio je Ljajić, napominjući da je pomoć i dalje potrebna, a pomoći nema bez reformi.

Iako je ta elemnatrna nepogoda poremetila planove Vlade Srbije, na putu oporavka privrede, ekonomske reforme moraju biti nastavljene, poručio je Ljajić napominjući da Srbija osim poslovnog ambijenta mora da poboljša i pravnu sigurnost poslovanja i konkurentnost.

Potprrdsednik vlade je izrazio uverenje da će Srbija do 2018. poboljšati nivo konkurentnosti privrede i biti lider u regionu po tom kriterijumu.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović izrazila je zahvalnost korisnika pomoći te humanitarne organizacije i samog Crvenog krsta na pomoći članica SAM-a, koji su stizali bilo u proizvodima ili u novcu, kao i na angažovanju i motivaciji kompanija da pomognu u toku poplava.

Milenović je posebno zahvalila kompaniji CEPTER, koja je donirala magacin za smeštaj pomoći, navodeći da je taj prostor mogao da primi nekoliko desetina šlepera pomoći u toku 24 časa.

Poplavama je posebno teško pogođen Obrenovac i brojni njegovi žitelji su smešteni na teritoriji Beograda, a sada je najpotrebnije obezbeđivati tople obroke, jer dugotrajna upotreba konzervisane hrane može da ugozi zdravlje ljudi, navela je ona.

Crveni krst do za pogođene od poplava obezbedio je oko 2.500 tona pomoći, od čega je samo za Obrenovac bilo namenjeno 800 tona, navela je Milenović i napomenula da su članice SAM-a uputile u hrani oko 3,5 miliona evra.

Milenović je navela da je u poplavama bilo angžovano 4.600 volontera Crvenog krsta koji su državi poklonili 550.000 volonterskih sati.

Predsednik SAM-a Milan Petrović rekao je da je prva polovina godine bila puna izazova za građane i našu zemlju, ali su protekle poplave dodatno zakomplaikovale celu soituaciji, ocenjući da su mnogi građani zbog toga postali vlasici "srušenih snova".

Samo od članova SAM-a pomoć je prikuplejna u iznosu od 4,5 miliona evra, naveo je Petrović i ocenio da "samo zajedno, kao jedan, možemo prevazići teškoće".

U složenoj ekonomskoj situaciji u svetu, Srbija ima visok javni dug, koji opterećuje privredu koja mora da se tranformiše, primetio je Petrović i poručio da SAM pruža ruku Vladi Srbije u sprovođenju neophodnih reformi. 300 članova i ostvaruje.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

miki

Nema sta da nastavlja, moze samo da otpocne.

special image