Ukradu u "sampišu", pa prodaju na pijaci

Autor:

Lopovi preprodajom ukradene robe iz marketa zarade prosečnu platu, kažu u novosadskoj policiji.

3
A- A A+

Na meti novosadskih kradljivaca najčešće su skupocena pića, bombonjere, velike čokolade, kvalitetna šminka, kozmetika, ali i kafa, žvake i bombone, objavio je Radio 021.

Đorđe Sokić iz Policijske uprave Novi Sad kaže da se uglavnom radi o lopovima povratnicima koji kradu uigrano, sa umišljajem. "Kradu sve što im je na dohvat ruke. Da bi skrenuli pažnju prodavaca služe se najrazličitijim tehnikama", kaže Sokić.

Vlasnik firme "MD Profesional" Miroslav Oljača, koja obezbeđuje trgovinske objekte, kaže da lopovi sa sobom nose aluminijumsku foliju kojom oblože "zujalice", kojih ima na skupljim proizvodima. Tako aparat na izlazu ne prepoznaje da roba nije plaćena. Kradljivci robu preprodaju najčešće u okolini Futoške pijace, ali i na samim tezgama.

"Svoje proizvode prodaju i trgovcima koji su uredno platli zakup tezge na pijaci. Oni ne pitaju za poreklo robe, ali je rado preprodaju po malo višim cenama, te tako zarade", kaže Oljača.

U "Univerexportu" prestupnike dele u dve grupe – oni što kradu za preprodaju i oni što kradu za lične potrebe. "Po sistem su opasnija otuđivanja robe za preprodaju. Prestupnici se edukuju kako da zaobiđu bezbednosne kamere", kažu u "Univerexportu", prenosi Radio 021.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti