Za ubistvo transseksualne osobe 35 godina robije

Autor:

Ivica Mihajlović (34) iz Vladičinog Hana pravosnažno je osuđen na 35 godina zatvora jer je ubio transseksualnu prostitutku Minju Kočiš (39) iz Kikinde, 8. januara 2009. u Beogradu.

1
A- A A+

Njegov saučesnik Novica Radosavljević (41) iz Požarevca osuđen je na osam godina robije, navodi Gej strejt alijansa u saopštenju za javnost..

Minja (ranije Mihalj) Kočiš je pre pet godina pronađena mrtva s dva uboda nožem u grudi, u iznajmljenom stanu u Sezanovoj ulici 88 na Vračaru. U postupku je utvrđeno da je Radisavljević odranije poznavao žrtvu i koristio njene seksualne usluge.

Povezane vesti

 Pošto je pretpostavio da "u šteku" ima oko 2.500 evra, sa Mihajlovićem je došao na ideju da je opljačka.

Kobnog dana Mihajlović je telefonom pozvao Minju, navodno tražeći seksualne usluge. Kada je ušao u njen stan, odmah je pokušao da joj otme novac, ali je ona pružila otpor. Ne oklevajući, dva puta ju je nožem ubo u srce. Potom je uzeo novčanik sa 2.500 dinara i 10 evra i pobegao zajedno sa ortakom, koji je za to vreme osmatrao okolinu.

Izvor: YouTube/MUP

Mihajlović je prethodno 2002. pobegao iz zatvora u Nišu, gde je izdržavao kaznu zbog ubistva.

On je 1998. godine, prilikom pljačke u Vladičinom Hanu, nožem ubio svoju žrtvu, pa je polio benzinom i zapalio. Od bekstva iz zatvora krio se u Beogradu, u iznajmljenom stanu, kod Radisavljevića.

Njih dvojica su se upoznali u zatvoru, gde je Radisavljević robijao 15 godina, takođe zbog ubistva, navodi Gej strejt alijasna.

Povezano

Sve vesti